2019/028 Sirküler (06.02.2019)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2019-28



Sayın Üyemiz;

1. Ülke Eylem Planları

2. Yeni Gümrük Kanunu Taslağı

3. China International Import Expo 2019 Fuarı Milli Katılım Organizasyonu

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

e-imzalıdır

Anıl YILMAZ

Genel Sekreter V.

  1. Ülke Eylem Planları

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü'nden alınan bir yazıya atıfla, Çin, Rusya, Meksika ve Hindistan pazarlarında Türkiye'nin ihracat ve yatırım imkânlarının artırılması doğrultusunda Ticaret Bakanlığınca hazırlanan Çin Ticaret Eylem Planı, Rusya Ticaret Eylem Planı, Meksika Ticaret Eylem Planı ve Hindistan Ticaret Eylem Planı kapsamında, anılan ülkelerde önem arz eden sorunların türleri, yaşanan sorunların sıklığı/genel yaygınlığı/çözüme kavuşturulabilme dereceleri ve sorunların önceliği gözetilerek sektör ve ülke bazında karşılaşılan sorunlara dair bilgi talep edilmektedir.

Bu çerçevede, ülkemiz ile yukarıda anılan ülkeler arasında ticarette karşılaşılan sorunlar ile ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik önerilerin, ekte yer alan sorun bildirim formları ile birlikte, 07 Şubat 2019 Perşembe günü mesai bitimine kadar Birliğimize (arge@baib.gov.tr) iletilmesi rica olunur.

EK 1: Sorun Bildirim Formu

  1. Yeni Gümrük Kanunu Taslağı

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, Ticaret Bakanlığı tarafından, ihracatçılarımızı da ilgilendiren düzenlemeleri içeren 4458 sayılı Gümrük Kanunu'nun yerine gelmek üzere yeni bir Gümrük Kanunu taslağı yayımlandığı belirtilmektedir.

Bu çerçevede, ekte yer alan Kanun Taslağı'nın incelenerek, taslak hakkında görüş ve değerlendirmelerinizin Görüş Bildirim Formuna uygun şekilde işlenerek 10 Şubat 2019 Pazartesi günü mesai bitimine kadar Birliğimize (arge@baib.gov.tr) iletilmesi rica olunur.

EK 2: Gümrük Kanunu Taslağı

EK 3: Görüş Bildirim Formu

  1. China International Import Expo 2019 Fuarı Milli Katılım Organizasyonu

İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'nden alınan yazıda, 05-10 Kasım 2019 tarihlerinde Çin Halk Cumhuriyeti'nin Şangay kentinde Bilim ve Teknik, Hizmetler, Kaliteli Yaşam Ürünleri, Medikal Ekipmanlar ve Sağlık Ürünleri, Otomobil, Yiyecek ve Tarımsal Ürünler sektörlerine yönelik olarak ikincisi düzenlenecek olan, "China International Import Expo 2019 Fuarı” Türkiye Milli Katılım Organizasyonu'nun İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) organizatörlüğünde düzenleneceği belirtilmektedir.

2018 yılında düzenlenen China International Import Expo (CIIE) Fuarında 5 kıta 172 ülkeden 3.600'den fazla katılımcının, yaklaşık 400.000 satın alıcı ile görüşme gerçekleştirmiş olduğu belirtilmektedir. Altı gün süren fuarda milli katılım organizasyonu altında 38 Türk firmasının 725 m2 alanda yer aldığı belirtilmektedir.

China International Import Expo 2019 Fuarı'na Milli Katılım Organizasyonu altında katılacak firmalar için; yer kirası, özel stant konstrüksiyonu, genel tanıtım giderleri, fuar alanında verilecek diğer hizmetler (internet bağlantısı, catering, faks, katılımcı broşürü vb.) ile teşhir ürünlerinin (İstanbul-Fuar Alanı-İstanbul) deniz yolu ile nakliyesini içeren katılım bedelinin nakliye dahil 750 USD/m2, nakliye hariç 690 USD/m2 olacağının öngörüldüğü belirtilmektedir.

Fuara katılmak isteyen firmaların, en geç 28 Şubat 2019 Perşembe günü 17:30'a kadar https://tinyurl.com/ciie2019millikatilim bağlantısında yer alan çevrimiçi başvuru formunu doldurarak, ekte belirtilen banka hesabına 1.000 USD avans tutarının yatırıldığına dair ödeme belgesini seyma.inam@immib.org.tr adresine göndermeleri gerektiği belirtilmektedir.

EK 4: Banka Hesap Bilgileri ve Katılım Şartları



Ekler:
EK 1 Sorun Bildirim Formu.docx

EK 2 Yeni Gümrük Kanunu Taslağı 25.1.2019.doc

EK 3 Yeni_Gümrük_Kanunu_Taslağı_Görüş Bildirim Formu.pdf

EK 4 Banka Hesap Bİlgileri ve Katılım Şartları.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.