2019/066 Sirküler (02.04.2019)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2019-066

Sayın Üyemiz;

1. Güney Afrika - Namibya Ticaret Heyeti

2. Diyarbakır Tarım Hayvancılık Fuarı 2019 Alım Heyeti Hk.

3. INNOPROM Fuarı Milli Katılım Hk.

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.


e-imzalıdır

Güliz AKEL ÇETİNKAYA

Genel Sekreter V.

1. Güney Afrika - Namibya Ticaret Heyeti

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan bir yazıda, Meclisleri organizasyonu ile 12-17 Mayıs 2019 tarihleri arasında Güney Afrika ve Namibya'ya yönelik bir ticaret heyeti düzenlenecek olduğu, Johannesburg ve Windhoek şehirlerini kapsayacak söz konusu organizasyonda iş gezilerinin yanı sıra her iki ülke girişimcilerini buluşturan nitelikli iş görüşmeleri gerçekleştirilmesinin öngörüldüğü ifade edilmiştir.

Pazar payımızın artırılması ve her iki ülkeye yönelik yeni iş ve yatırım imkânlarının oluşturulması amacıyla düzenlenecek heyete mineral yağlar, madencilik, tarım sektörü (geniş anlamda tarım ve hayvancılık ürünleri (buğday, malt, şeker, mısır, dondurulmuş tavuk, yem, vs), traktör, gübre, zirai ilaç, vs), müteahhitlik ve inşaat malzemeleri, balıkçılık, tıbbi ilaç ve ekipman, eczacılık ürünleri, demir-çelik, mobilya, tekstil, makine, elektrik-elektronik, beyaz eşya, kimyasal ürünler, otomotiv ve yedek parça, lastik, paketleme, gıda, işlenmiş paketli gıda, tekstil, hazır giyim-ayakkabı, temizlik, enerji sektörleri başta olmak üzere, uluslararası standartlara uygun ürünler imal ve ihraç eden firmalarımızın katılımlarında fayda görüldüğü belirtilmiştir.

Bu çerçevede, azami 20 kişilik kontenjan kapsamında gerçekleştirilecek bahse konu heyete başvuru ve ödemeler için son tarih 12 Nisan 2019 Cuma günü mesai bitimi olduğu, bu tarihe kadar https://bit.ly/2U134k8 internet bağlantısında yer alan heyet başvuru formunun doldurulmuş ve ilgili katılım ücretinin yatırılmış olmasının gerekmektiği ifade edilmiştir.

Organizasyon kapsamındaki ekonomi sınıfı uçak bileti, konaklama, toplantı ve transfer giderleri için kişi başı katılım ücreti 15.360-TL olduğu, bu tutarın TİM'in Ek-1'de belirtilen TL hesabına yatırılması ve ödemeye ilişkin dekontun bestecoskuner@tim.org.tr adresine eposta ile gönderilmesi gerektiği bildirilmiştir.

Yapılan başvuruların, ödeme dekontları TİM'e ulaştıktan sonra kesinleşmekte olduğu, heyet ön hazırlıkları kapsamında, uçak biletleri kesildikten ve otel rezervasyonları yapıldıktan sonra katılımcının katılımını iptal etmesi durumunda ücret iadesi yapılamadığı belirtilmiştir

Ek-1: Katılım Şartları (1 sayfa) ve Heyet Taslak Programı (1 sayfa)

2. Diyarbakır Tarım Hayvancılık Fuarı 2019 Alım Heyeti Hk.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri'nden alınan bir yazıda, Diyarbakır'da düzenlenecek olan "Ortadoğu Tarım ve Hayvancılık Fuarı 2019”a yönelik, Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda 1-4 Nisan 2019 tarihleri arasında bir alım heyeti programı gerçekleştirileceği bildirilmiştir.

Söz konusu program kapsamında, 3 Nisan Çarşamba günü 13:00-17:00 saatleri arasında TÜYAP Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi'nde Türk firmalar ile yabancı firma/kurum yetkililerinin birebir görüşme imkanı bulacakları ikili iş görüşmeleri programı düzenlenecek olduğu, yurtdışı katılımcı bilgileri yazımız ekinde yer aldığı belirtilmektedir. Katılımcı firma listesinin güncellenmesi ihtimaline karşın web sayfamız üzerinden ( www.gaib.org.tr ) kontrol edilmesinde fayda görüldüğü ifade edilmiştir.

Bu kapsamda, ikili iş görüşmeleri programına katılım sağlamak isteyen üyelerimizin http://www.gaib.org.tr/ekler/tarim_hayvancilik/basvuru.htm internet adresinde bulunan başvuru formu ile en geç 2 Nisan Salı günü mesai bitimine kadar başvurmaları önem arz ettiği bildirilmiştir.

3. INNOPROM Fuarı Milli Katılım Hk.

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan bir yazıda, T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü'nden alınan yazıya atıfla, Rusya Federasyonu'nun en önemli sanayi etkinliklerinden birisi olan INNOPROM Uluslararası Sanayi Fuarı'nın 10.'sunun 8-11 Temmuz 2019 tarihleri arasında Yekaterinburg şehrinde dijital imalat temasıyla gerçekleştirileceği ve ülkemizin "Ortak Ülke” statüsü ile temsil edileceği bahse konu fuara Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB) organizatörlüğünde milli katılım sağlanacağının belirtildiği ifade edilmektedir.

Yazının devamında, geçtiğimiz yıllarda, Japonya, Çin Halk Cumhuriyeti, Güney Kore ve Hindistan gibi ülkelerin ortak ülke statüsünde katıldığı fuarlarda Rusya Federasyonu'nun Devlet Başkanı ya da Başbakan seviyesinde temsil edildiği, 2018 yılında 20 ülkeden yaklaşık 600 firmanın katılım sağladığı fuarın, çoğunluğu BDT ve Rusya Federasyonu'ndan olmak üzere 46.000 kişi tarafından da ziyaret edildiğinin ifade edildiği belirtilmektedir.

Yazıda ayrıca, Türkiye'nin ortak ülke statüsünde INNOPROM'a iştiraki, Rusya Federasyonu'nun dış ticaretimizde taşıdığı önem ve fuarın Rusya Federasyonu nazarında sahip olduğu itibar gibi hususlar dikkate alındığında, ülkemizden geniş bir katılımın sağlanmasında fayda olduğunun değerlendirildiği ifade edilmiştir.

Bu kapsamda söz konusu fuara katılım sağlamak isteyen firmalarımızın fuara katılmak isteyen üyelerimizin ekte iletilen başvuru formunu doldurarak OAİB Genel Sekreterliklerine (oaib-pr@oaib.org.tr) müracaat etmeleri gerekmektedir.

Ek:2 INNOPROM fuarı Başvuru formu



Ekler:
Ek-1.pdf

Ek-2_INNOPROM_Fuarı_Başvuru_Formu.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.