2019/154 Sirküler (08.08.2019)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2019- 154

Sayın Üyemiz;

1. Fuar Katılımcı Daveti

2. Singapur Gıda Ürünleri Sektörel Ticaret Heyeti

3. Türkiye-Irak 19. Dönem KEK Toplantısı Hk.

4. Türkiye- İran 27. Dönem KEK Toplantısı

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.


e-imzalıdır

Güliz AKEL ÇETİNKAYA

Genel Sekreter T.



1. Fuar Katılımcı Daveti

Rus Expo Kongre ve Fuar Şirketinden iletilen davet yazısına atıfla Ticaret Bakanlığı St. Petersburg Başkonsolosluğu Ticaret Ataşeliği'nden alınan yazıda, 29-30 Ekim 2019 tarihlerinde Rusya'da CITY BUILD RUSSIA 2019 fuarının düzenleneceği bildirilmektedir.

Söz konusu fuarın Rusya Federasyonu Ticaret ve Sanayi Odası ile St. Petersburg Ticaret ve Sanayi Odası tarafından desteklendiği, Rusya, Kazakistan, Çin, Tunus, İran, Finlandiya, Belçika ve Polonya'dan olmak üzere, 150'den fazla üretici firma ve 60'a yakın perakende zincirinin fuara katılım sağlayacağı ifade edilmekte olup organizasyonun, fuar, iş programı ve satınalma görüşmelerini kapsadığı, federal perakende zincirleri, proje ve mimarlık büroları, tasarım stüdyoları, yapı malzemeleri toptancıları ve iş geliştiricileri ile katılımcılar arasında ikili iş görüşmelerinin gerçekleştirileceği belirtilmektedir.

Söz konusu fuara ilişkin program, bilgiler ve görsellerin bulunduğu davet yazısının Rusça ve İngilizce örnekleri ekte sunulmaktadır. (4164)

EK-1: Fuar Davet Mektubu (İngilizce)

EK-2: Fuar Davet Mektubu (Rusça)

2. Singapur Gıda Ürünleri Sektörel Ticaret Heyeti

Ege İhracatçılar Birliği'nden alınan yazıda, Türkiye İhracatçılar Meclisi koordinasyonu ve Ege İhracatçı Birlikleri organizasyonunda, 25-28 Kasım 2019 tarihleri arasında Singapur'a yönelik Gıda Ürünleri Sektörel Ticaret Heyeti düzenlenerek katılımcı firmalar ile alıcı firmalar arasında ikili iş görüşmeleri

Yapılacağı bildirilmektedir.

Singapur'un, lojistik açıdan bulunduğu konum ile Asya-Pasifik Bölgesindeki diğer pazarlara yönelik bir geçiş kapısı niteliğinde olması, bölge ülkelerine ulaşmak amacıyla pek çok ülke tarafından bir merkez olarak kullanılması ve kişi başına düşen 57 bin dolar GSYİH ile önemli bir ticaret potansiyeline sahip olduğu ifade edilmekte olup 2018 yılında 12,4 milyar ABD Doları değerinde gıda ürünleri ithalatı gerçekleştiren Singapur'un en fazla ithal ettiği ürün grupları arasında süt ve süt ürünleri, alkollü içecekler, unlu mamuller, pastacılık ürünleri, kırmızı et, çikolatalı ürünler, su ürünleri, soslar, taze ve kuru meyvelerin yer aldığı belirtilmektedir.

Ekte yer alan taslak program çerçevesinde gerçekleştirilecek ve Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenmesi beklenen ticaret heyetinin tahmini destekli katılım ücretinin kişi başı 1.500 ABD Doları

olduğu, söz konusu katılım ücretine;

- İstanbul çıkışlı gidiş dönüş ekonomi sınıfı uçak bileti,

- Singapur'da 3 gece konaklama,

- Singapur havaalanı transferleri ve program kapsamındaki şehir içi heyet transferleri,

- İkili iş görüşme organizasyon masrafları,

- Katılımcı firma tanıtım kitapçığı ve diğer tanıtım faaliyetleri,

- Program kapsamındaki heyet akşam yemeğinin

dahil olduğu bildirilmekte, ticaret heyetine katılmak isteyen firmaların 16.08.2019 Cuma günü mesai bitimine kadar ekte yer alan Katılımcı Firma Şirket Yazısını (EK-C3) doldurarak 1.500 ABD Doları katılım ücretini aşağıda belirtilen banka hesabına yatırmaları gerektiği ifade edilmektedir. (4166)

Katılım Bedelinin Yatırılacağı Banka Bilgileri (ABD Doları Hesabı)

EGE İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

TÜRKİYE HALK BANKASI / ALSANCAK ŞUBESİ ŞUBE KODU: 731

IBAN: TR05 0001 2009 7310 0053 0002 66

(Açıklama bölümüne Singapur Ticaret Heyeti Katılım Bedeli yazılmalı ve başvuru yapan firma ile ödemeyi gerçekleştiren firma aynı olmalıdır.)

Ayrıntılı Bilgi İçin İletişim:

Gökay Çelikli

Ege İhracatçı Birlikleri Tarım 3 Şubesi

E-Posta: gokay.celikli@eib.org.tr

Telefon: 0232 488 60 24

EK-3: Katılımcı Firma Şirket Yazısı (EK-C3)

EK-4: Taslak Program

EK-5: Singapur Gıda Sektör Raporu

3. Türkiye-Irak 19. Dönem KEK Toplantısı Hk.

T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü'nün yazısına atıfla Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan yazıda, Türkiye - Irak Ekonomik Komisyonu(KEK) 19.Dönem Toplantısı'nın 2019 yılı Eylül ayı içerisinde düzenlenmesinin öngörüldüğü bildirilmektedir.

Bu kapsamda, ihracatçı firmalarımızın Irak pazarında karşılaştığı sorunlar ile anılan görüşme sırasında gündeme getirilmesinde fayda görülen hususlara ilişkin önerilerin, ekte yer alan sorun bildirim formları ile birlikte, 8 Ağustos 2019 Perşembe günü saat 17:30'a kadar Birliğimize (E-posta: eo@baib.gov.tr) iletmeleri gerekmektedir. (4153)

EK-6: Sorun Bildirim Formu

4. Türkiye- İran 27. Dönem KEK Toplantısı

T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü'nün yazısına atıfla Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan yazıda, Türkiye - İran Karma Ekonomik Komisyon (KEK) 26. Dönem Toplantısının 24-26 Kasım 2017 tarihlerinde Tahran'da gerçekleştirildiği, Türkiye-İran 27. Dönem KEK Toplantısı'nın da 19-20 Eylül 2019 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilmesinin öngörüldüğü bildirilmektedir.

Bu kapsamda, ihracatçı firmaların İran pazarında karşılaştığı sorunlar ile söz konusu görüşme sırasında gündeme getirilmesinde fayda görülen hususlara ilişkin görüşlerin ekte yer alan sorun bildirim formlarıyla birlikte 8 Ağustos 2019 Perşembe günü saat 17:30'a kadar Birliğimize (E-posta: eo@baib.gov.tr) iletmeleri gerekmektedir. (4162)

EK-7: Sorun Bildirim Formu



Ekler:
EK -6 Sorun Bildirim Formu(Irak).docx

EK -7 Sorun Bildirim Formu(İran).docx

EK-1 Fuar Davet Mektubu (İngilizce).doc

EK-2 Fuar Davet Mektubu (Rusça).doc

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.