2019/167 Sirküler (04.09.2019)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2019- 167

Sayın Üyemiz;

1. Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi Ücret Tarifesi

2. Yumurta İhracatı

3. 17. Kamu Çalışmaları Uluslararası Fuarı SITP 2019 -Cezayir

4. Fuar Duyurusu (Irak)

5. Fuar Duyurusu (Türkmenistan)

6. Fuar Duyurusu (Slovakya)

7. Fuar Duyurusu (Bosna Hersek)

8. Yaptırımlar Komitesi -DEAŞ ve El-Kaide

9. Bahreyn Ticaret Heyeti, 2-5 Kasım 2019

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.


e-imzalıdır
Güliz AKEL ÇETİNKAYA
Genel Sekreter T.

1. Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi Ücret Tarifesi

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT)'nin yazısına atıfla Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan yazıda, Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS) yeni ücret tarifesinin yürürlüğe girmesinin ertelendiği bildirilmekte olup güncel UETS ücret tarifesi ekte iletilmektedir. (4449)

Ek-1: Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi Ücret Tarifesi

2. Yumurta İhracatı

Abu Dabi Ticaret Müşavirliğinin yazısına atıfla Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü'nden alınan yazıda, Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'nin Al Ain şehrinde 1981 yılında kurulan ve kümes hayvancılığı, yumurta, süt ve süt ürünleri üretimi yapan, sektörde kurulu ilk şirket olma özelliği taşıyan "Al Ain Farms” isimli bir firma tarafından Abu Dabi Ticaret Müşavirliğine iletilen e-postada, anılan firmanın kanatlı sektöründe pazar ağını genişletmek ve yeni yatırımlar yapmak istediği, ülkemizden kanatlı sektöründe özellikle tavuk yumurtası üretimi yapan firmalarımızla iletişime geçmek ve işbirliği yapmak istediği bildirilmektedir.

Bu çerçevede, Abu Dabi firması tarafından kuluçkalık tavuk yumurtası ithalatı yapmak için aranılan standartlar ekte yer almaktadır. (4460)

Ek-2:Ürün Standartları

3. 17. Kamu Çalışmaları Uluslararası Fuarı SITP 2019 -Cezayir

Cezayir'in Ankara Büyükelçiliğinden alınan bir notaya atıfla, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan yazıda, 19-23 Kasım 2019 tarihleri arasında başkent Cezayir'deki "Pins Maritime” Sergi Sarayı'nda 17.Kamu Çalışmaları Uluslararası Fuarı SITP-2019'un düzenleneceği bildirilmekte olup Cezayir Kamu Çalışmaları ve Ulaştırma Bakanlığı'nın ülkemizden şirketlerin de söz konusu fuara katılmalarını arzu ettiği ifade edilmektedir. İlgili notada, fuar ile ilgilenebilecek firmaların www.safex.dz adresi üzerinden bilgi alabileceği ve başvuru yapabileceğinin iletildiği bildirilmektedir. (4456)

4. Fuar Duyurusu (Irak)

Dışişleri Bakanlığı'nın muhtelif yazılarına atıfla Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü'nden alınan yazıda, 7-11 Kasım 2019 tarihleri arasında Erbil/Irak'ta "Estetik ve Moda Fuarı" ile 20-22 Nisan 2020 tarihinde Bağdat/Irak'ta "7th Iraq Energy Exhibition and Conference" fuarının gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

Bu çerçevede, "Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesine İlişkin 2017/4 Sayılı Karar” kapsamındaki desteklerden yararlanılabilmesi için, katılım sağlanacak fuarların Ticaret Bakanlığının internet sitesinde yer alan "Desteklenecek Yurt Dışı Fuarlar Listeleri”nde yer alması gerektiği ifade edilmektedir. (4429)

İletişim Adresleri:

Estetik ve Moda Fuarı - info@eraarbo.com 009647504490485

7th Iraq Energy Exhibition and Conference - eng.shahal@bg-iq.net 009647905984770

5. Fuar Duyurusu (Türkmenistan)

Dışişleri Bakanlığı'nın yazısına atıfla Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü'nden alınan yazıda, 12-14 Eylül 2019 tarihlerinde Aşkabat'ta "Türkmenistan Enerji Sanayisinin Kalkınmasında Temel Eğilimler" konulu uluslararası fuar ve bilimsel konferansının düzenleneceği, etkinliklerde katılımcıların Türkmenistan'da enerji sektöründeki yatırım ortamı hakkında kapsamlı bilgiye erişebileceği bildirilmekte olup, enerji alanında dünya genelinde bilimsel ve sınai başarıların ve teknolojilerin kullanıldığı son gelişmeler ile projelere yer verileceği belirtilerek ülkemiz firmaları davet edilmektedir.

Bu kapsamda, ilgili firmaların "Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesine İlişkin 2017/4 Sayılı Karar” kapsamındaki desteklerden yararlanabilmesi için, katılım sağlanacak fuarların Ticaret Bakanlığının internet sitesinde yer alan "Desteklenecek Yurtdışı Fuarlar Listeleri”nde yer alması gerektiği ifade edilmektedir. (4432)

6. Fuar Duyurusu (Slovakya)

Bratislava Ticaret Müşavirliğinin yazısına atıfla Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü'nden alınan bir yazıda, 24 Ekim 2019 tarihinde Slovak Yatırım ve Ticareti Geliştirme Ajansı (SARIO) tarafından Bratislava/Slovakya'da işadamlarına yönelik bir ticari eşleştirme fuarının gerçekleştirileceği, söz konusu fuarın SARIO tarafından 13 yıldır düzenlenmekte olduğu, bu yıl akıllı sanayi, inovasyon, robot, otomotiv, e-mobility ve akıllı şehirler konusunda ikili iş görüşmelerinin ve sektörlere ilişkin bilgilerin paylaşıldığı panel ve sunumların yapılmasının öngörüldüğü bildirilmektedir.

Bahse konu fuara ilişkin ayrıntılı bilgilerin https://www.sario.sk/en/events-projects/Slovak matchmaking-fair-bratislava-2019 internet adresinde yer aldığı bildirilmekte olup "Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesine İlişkin 2017/4 Sayılı Karar” kapsamındaki desteklerden yararlanılabilmesi için, katılım sağlanacak fuarların Bakanlığımız internet sitesinde yer alan "Desteklenecek Yurt Dışı Fuarlar Listeleri”nde yer alması gerektiği ifade edilmektedir. (4431)

7. Fuar Duyurusu (Bosna Hersek)

Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçiliğinin yazısına atıfla Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü'nden alınan bir yazıda, 1-5 Ekim 2019 tarihlerinde Zenica'da "26. Genel Bosna Hersek Fuarı ZEPS 2019" adlı fuar ve 26-28 Eylül 2019 tarihlerinde Saraybosna'da "Saraybosna Helal Fuarı"nın düzenleneceği bildirilmektedir.

Bu çerçevede, "Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesine İlişkin 2017/4 Sayılı Karar” kapsamındaki desteklerden yararlanılabilmesi için, katılım sağlanacak fuarların Ticaret Bakanlığı internet sitesinde yer alan "Desteklenecek Yurt Dışı Fuarlar Listeleri”nde yer alması gerektiği belirtilmektedir. (4430)

8. Yaptırımlar Komitesi -DEAŞ ve El-Kaide

T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü yazısına atıfla Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan yazıda, BM Güvenlik Konseyi'nin ilgili kararları çerçevesinde DEAŞ ve El-Kaide Yaptırımlar Konsolide Listesinde değişiklik yapıldığı, değişikliğe dair bildirime https://www.un.org/press/en/2019/sc13914.doc.htm adresinden ulaşılabildiği ifade edilmektedir. (4467)

9. Bahreyn Ticaret Heyeti, 2-5 Kasım 2019

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan yazıda, T.C. Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ve Meclisleri organizasyonunda 2 - 5 Kasım 2019 tarihleri arasında Bahreyn'e Ticaret Heyeti düzenleneceği, Manama şehrini kapsayacak heyette iş gezilerinin yanı sıra her iki ülke girişimcilerini buluşturan nitelikli iş görüşmeleri gerçekleştirilmesinin öngörüldüğü bildirilmektedir.

Pazar payımızın artırılması ve her iki ülkeye yönelik yeni iş ve yatırım imkânlarının oluşturulması amacıyla düzenlenecek heyete başta mücevher, gıda, mobilya, inşaat malzemeleri, otomobil yedek parçaları, elektrikli ve elektronik makineler, beyaz eşya, tekstil, hazır giyim ve yazılım sektörlerinde faaliyet gösteren, uluslararası standartlara uygun ürünleri imal ve ihraç eden firmalar olmak üzere ilgili ihracatçıların katılımlarında fayda görüldüğü belirtilmektedir.

Söz konusu heyete son başvuru tarihinin 04 Ekim 2019 Cuma günü mesai bitimi olduğu ifade edilerek bu tarihe kadar https://bit.ly/2L2tADJ internet bağlantısında yer alan Başvuru Formu'nun eksiksiz olarak doldurulması ve organizasyon kapsamındaki ekonomi sınıfı uçak bileti, konaklama, toplantı ve transfer giderlerinden oluşan 7.566,00-TL tutarındaki katılım bedelinin Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin Vakıfbank Güneşli Ticari Şb. (Şube Kodu: 1248) IBAN No: TR58 0001 5001 5800 7261 1743 61 numaralı hesabına yatırılması ve ödemeye dair banka dekontlarının nebilemercan@tim.org.tr e-posta adresine gönderilmesi gerektiği bildirilmektedir.

Yapılan başvuruların ödeme dekontları Meclislerine ulaştıktan sonra kesinleştiği, heyet hazırlık çalışmaları kapsamında uçak biletleri kesildikten ve otel rezervasyonları yapıldıktan sonra katılımcının katılımını iptal etmesi durumunda ücret iadesi yapılamadığı belirtilmektedir. (4472)

EK-3: Heyet Taslak Programı

Ayrıntılı Bilgi:

Nebile Mercan: nebilemercan@tim.org.tr 0312 472 05 60

Beste Coşkuner: bestecoskuner@tim.org.tr 0212 454 00 96


Ekler:
EK-1 Tarife.pdf

EK-2 Abu Dabi Standartlar.pdf

EK-3 Taslak Program.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.