2019/195 Sirküler (04.10.2019)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER NO: 2019/ 195

Sayın Üyemiz,

Ege İhracatçı Birliklerinden alınan yazıda, 2019/20 sezonunda Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği yetkililerine teslim edileceği 2019 ürünü kuru incirlerde aflatoksin oranının % 0,7 olması ve yeni mahsul ürünlerin 03 Ekim 2019 tarihi itibariyle firmalardan teslim alınmaya ve imha edilmeye başlandığı bildirilmektedir.

Bu çerçevede "Aflatoksinli Kuru İncirlerin İşletmelerde Kontrolü, Teslim Alınması, İmha Edilmesi ve Geri Ödemeye İlişkin Uygulama Şartnamesi” ile "Ödeme ve Devir Dilekçe” örnekleri ekte yer almaktadır.

Diğer yandan, Avrupa Birliği belirli tarım ürünlerinin ithalatında uyguladığı denetimlerde analiz kontrol sıklığının arttırılması veya azaltılması yönündeki çalışmalarında AB Hızlı Alarm sistemi kapsamında alınan geri bildirim sayılarındaki değişimleri göz önünde bulundurduğu bildirilmektedir. Bu açıdan 2018/19 sezonunda bir önceki sezona göre Aflatoksin ve Okratoksin bulaşıklığı nedeniyle ülkemiz menşeli kuru incirler için alınan AB Hızlı Alarm Bildirim sayılarındaki düşüşün 2019/20 sezonunda da devam etmesinin sektör açısından büyük önem arz etmekte olduğu bildirilmektedir.

Bu çerçevede, kuru incir ihraç partilerinin hazırlığında Aflatoksin ve Okratoksin kontrollerinde azami hassasiyetin gösterilmesi, başta Avrupa Birliği olmak üzere ihraç pazarlarımızda yaşanması muhtemel sıkıntıların önüne geçilmesini sağlayacağı bildirilmektedir.

Bilgilerini rica ederim.


e-imzalıdır

Güliz AKEL ÇETİNKAYA

Genel Sekreter T.



EKLER:

1- Uygulama Şartnamesi (2 s.)

2- 2 Adet Dilekçe Örneği (2 s.)



Ekler:
EK-1 Uygulama Şartnamesi.docx

EK-2 Dilekçe Örnekleri.docx

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.