2019/227 Sirküler (11.11.2019)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2019-227

Sayın Üyemiz;

1. Muhtelif Narenciye Satış İhalesi

2. Tanzanya Liman İdaresi/Tanzania Ports Authority (TPA) Tarafından Duyurusu Yapılan İhale Hakkında

3. Premiere Vision Sport Milli Katılım Organizasyonu Hk.

4. Avrupa Birliği'ne Tarım Ürünleri İhracatı

5. Türkiye-Arnavutluk Ekonomik, Ticari, Sınai ve Teknik İşbirliği Ortak Komisyonu Toplantısı

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

e-imzalıdır

Güliz AKEL ÇETİNKAYA

Genel Sekreter T.

1. Muhtelif Narenciye Satış İhalesi

T.C. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Dalaman Tarım İşletmesi Müdürlüğü'nden alınan yazıda, İşletmelerinin 2019 yılı üretimi tahmini 1.120 Ton Navelina Portakal, 60 Ton Mandarin, 1.350 Ton Greyfurt olmak üzere toplam 2.530 Ton muhtelif narenciye satış ihalesinin pazarlık usulü ile 12.11.2019 Salı günü saat 14.00'de İşletmelerinde yapılacağı bildirilmekte olup, ihaleye ait ilan örneği ekte yer almaktadır.

EK-1: İlan Örneği

2. Tanzanya Liman İdaresi/Tanzania Ports Authority (TPA) Tarafından Duyurusu Yapılan İhale Hakkında

Darüsselam Ticaret Müşavirliğinden alınan e-posta yazısında, Tanzanya Liman İdaresi/Tanzania Ports Authority (TPA) tarafından bir ihale duyurusu yapıldığı bildirilmekte olup ihaleye ilişkin bilgilerin ekte iletilen belgede yer aldığı ifade edilmektedir.

EK-2: İhale Duyurusu

3. Premiere Vision Sport Milli Katılım Organizasyonu Hk.

Uludağ İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'nden alınan yazıda, 12- 13 Şubat 2020 tarihleri arasında Portland-Oregon / ABD'de ilk kez düzenlenecek olan "Premiere Vision Sport” Fuarı'nın Milli katılım organizasyonunun Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği tarafından organize edilmesinin planlandığı bildirilmekte olup Premiere Vision Sport Fuarı'nın, Amerika'nın en büyük spor fuarlarından olan The Materials Show'la eşzamanlı olarak gerçekleştirildiği ifade edilmektedir.

Premiere Vision Sport Fuarı için fuar idaresinden 180m2 alan talep edileceği, 9 veya 18 m2 lik stand alanı talep edilebileceği, buna istinaden PV Sport fuarına katılmayı planlayan firmaların aşağıda iletişim bilgileri iletilen birlik personeline başvurmalarının büyük önem taşıdığı belirtilmekte olup söz konusu fuara ilişkin duyuru ekte yer almaktadır.

Fuar Bilgisi:

Premiere Vision Sport / Portland Oregon - ABD

9 m2 standart donanımlı stand fiyatı 2.995$ / 18m2 standart donanımlı stand 5.990$

Devlet desteği %70 (Yukarıda belirtilen bedellerin yaklaşık %70'i fuardan sonra devlet desteği olarak geri ödenecektir)

Son başvuru tarihi: 22 Kasım 2019

İletişim:

Hande Şekerci

0224 219 10 00

sekercih@uib.org.tr

EK-3: Fuar Duyurusu

4. Avrupa Birliği'ne Tarım Ürünleri İhracatı

Tarım ve Orman Bakanlığından alınan bir yazıya atıfla Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü'nden alınan yazıda, Avrupa Komisyonu Sağlık ve Tüketicinin Korunması Genel Müdürlüğü (DG SANTE) Gıda ve Veteriner Ofisi Müdürlüğü temsilcilerinden müteşekkil bir heyet tarafından 19-28 Kasım 2019 tarihleri arasında ülkemize yönelik "Avrupa Birliği'ne İhracat İçin Üretilen Bitkisel Kaynaklı Gıdalarda Pestisit Kontrolleri" konulu bir misyon ziyareti gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

Söz konusu ziyaret programı kapsamında, 19 ve 28 Kasım 2019 tarihlerinde Ankara'da Tarım ve Orman Bakanlığında açılış ve kapanış toplantıları tertip edileceği belirtilmekte olup anılan toplantılarda dile getirilmek üzere, Avrupa Birliği'ne tarım ürünleri ihracatında (bilhassa yaş meyve ve sebze, kuru meyve ve mamulleri) yaşanan sorunlar ile mezkûr toplantıda gündeme getirilmesinde fayda görülen hususların

13 Kasım 2019 Çarşamba günü mesai bitimine kadar, ekte yer alan görüş bildirme formu ile Birliğimize (eo@baib.gov.tr) iletilmesi gerekmektedir.

EK-4: Görüş Bildirme Formu

5. Türkiye-Arnavutluk Ekonomik, Ticari, Sınai ve Teknik İşbirliği Ortak Komisyonu Toplantısı

T.C. Ticaret Bakanlığı Uluslararası Anlaşmalar ve Avrupa Birliği Genel

Müdürlüğü'nün yazısına atıfla Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan yazıda, Eşbaşkanlığı Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından deruhte edilen Türkiye-Arnavutluk Ekonomik, Ticari, Sınai ve Teknik İşbirliği Ortak Komisyonu 12. Dönem Toplantısı'nın 19-20 Aralık 2019 tarihlerinde Ankara'da düzenlenmesinin öngörüldüğü bildirilmektedir.

Söz konusu toplantı sonucunda imzalanacak protokolde yer alması talep edilen hususların ve ekte yer alan 11. Dönem Toplantı Protokolü'nde kayıt altına alınan konularda bugüne kadar kaydedilen gelişmelere yönelik görüşlerin 13 Kasım 2019 Çarşamba günü mesai bitimine kadar, ekte yer alan görüş bildirme formu ile Birliğimize (eo@baib.gov.tr) iletilmesi gerekmektedir.

EK-5: 11. Dönem Protokolü



Ekler:
EK-1 İlan Örneği.pdf

EK-2 İhale Duyurusu.pdf

EK-3 Fuar Duyurusu.pdf

EK-4 Görüş Bildirime Formu.docx

EK-5 11.Dönem Protokolü.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.