2013/077 Sirküler (06.03.2013)


ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2013 / 77

Sayın Üyemiz,

1. Lojistik Meslek Standartları

2. Türkiye'de Yatırım Yeri Temini

3. DİR Değerlendirme Kurulu 7. Toplantısı

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

Fisun EVRENSEVDİ

Genel Sekreter

LOJİSTİK MESLEK STANDARTLARI

İş yeterliliği ölçümünden geçmiş ve ulusal/uluslararası kurumlarca personel belgelendirme akreditasyon olan kuruluşların verdiği sertifikalı elemanlar ile sektörde iş alımlarını verimli kılmak, serbest dolaşımın kurallarının sektör gerçekleri ile belirlemek özellikle ortaöğretim ve yükseköğretim, mesleki ve teknik eğitim programlarını, hayat boyu öğrenme sistemleri ile bütünleşmek üzere sektörel meslek standartları çalışmaları başlatıldığı malumlarınızdır.


Bu kapsamda Türkiye İhracatçılar Meclisinden (TİM) alınan yazıda; lojistik alanında ulusal meslek standartlarının hazırlanması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından TİM'in yetkilendirildiği ve Lojistik Gümrük Sorumlusu (Seviye 3), Lojistik Operasyon Sorumlusu (Seviye 5), Lojistik Operasyon Yöneticisi (Seviye 6) meslek elemanlarının standardına ait taslak çalışmaların tamamlandığı bildirilmiştir.


Bahse konu meslek standardı taslakları hakkında görüş ve önerilerinizin, Genel Sekreterliğimizce derlenerek TİM'e iletilebilmesi için, aşağıda bulunan görüş formunun 4 Nisan 2013 Perşembe günü, mesai saati bitimine kadar Genel Sekreterliğimize (E-posta:tosunn@aib.gov.tr,Faks:311-79-00) iletilmesi gerekmektedir. (1199)

Ekler:

  1. MYK Yazısı
  2. Lojistik Gümrük Sorumlusu (Seviye 3)
  3. Lojistik Operasyon Sorumlusu (Seviye 5)
  4. Lojistik Operasyon Yöneticisi (Seviye 6)
  5. Görüş ve Değerlendirme Formu

TÜRKİYE'DE YATIRIM YERİ TEMİNİ

Ekonomi Bakanlığının bir yazısına atfen Türkiye İhracatçılar Meclisinden (TİM) alınan 04.03.2013 tarihli yazıda; Anılan Bakanlığın ve yatırımlarla ilgili kurumlarımızın ülkemize yatırım yapmak isteyen uluslararası yatırımcılarla yaptığı görüşmelerde, yatırım yeri temini hususunun önemli bir sorun alanı olarak ortaya çıktığı; söz konusu sorunun, konuyla ilgili farklı kurumların görev alanına giren birçok farklı boyutu olması sebebiyle çok yönlü değerlendirilmesi gerektiğinin 20 Şubat 2013 tarihinde gerçekleştirilen 47. YOİKK Yönlendirme Komitesi Toplantısı'nda kararlaştırıldığı bildirilmektedir.

Bu bağlamda; TİM'e iletilmesini teminen yatırım yeri teminiyle ilgili olarak belirli projelere özel veya yapısal nitelikteki sorunların, ilgili kurumların yetki ve görev alanı ile geçmiş tecrübeler dikkate alınarak ve tüm yönleriyle ortaya konularak çözümüne ilişkin hususların ek'li form vasıtasıyla en geç 6 Mart 2013 Çarşamba saat 11:00'e kadar Genel Sekreterliğimize (E-posta:tosunn@aib.gov.tr,Faks:311-79-00) iletilmesi gerekmektedir. (1194)

Ek-6: Form

DİR DEĞERLENDİRME KURULU 7. TOPLANTISI

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğünden alınan yazıya atfen, Türkiye İhracatçılar Meclisinden (TİM) alınan yazıda, Dahilde İşleme Rejimi Değerlendirme Kurulu 7. Toplantısı'nın Mart ayı içerisinde yapılmasının planlandığı bildirilmektedir.

Bu itibarla, anılan Kurul gündemine alınmasında fayda görülen Dahilde İşleme Rejimine ilişkin en önemli beş güncel sorun ve bunlara ilişkin gerekçeli görüş ve önerilerin, İhracat Genel Müdürlüğü'ne iletilmek üzere 8 Mart 2013 Cuma günü mesai bitimine kadar Genel Sekreterliğimize (E-posta:tosunn@aib.gov.tr, Faks:311-79-00) iletilmesi gerekmektedir.(1088)


Ekler:
srkaib2013077.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.