2015/062 Sirküler (12.03.2015)


BATI AKENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER NO: 2015/062

Sayın Üyemiz,

  1. İhale Duyurusu-Namibya
  2. Türkiye-Makedonya İş Konseyi Toplantısı
  3. Valencia Portakal Satış İhalesi
  4. Ukrayna'ya İhracat
  5. Brezilya-Arjantin İnceleme Heyeti

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

Fisun EVRENSEVDİ PEKTAŞ

Genel Sekreter


İHALE DUYURUSU-NAMİBYA

Ekonomi Bakanlığı'nın bir yazısına atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden (TİM) alınan bir yazıda, Namibya Devlet Telekom firmasının açtığı bir ihale kapsamında ilgili kuruluşun 3 yıllığına fiber optik kablolar ve diğer telekominikasyon ekipmanları tedarik edeceği, söz konusu ihaleye başvuruların 17 Mart 2015 tarihine kadar devam edeceği ve ilgilenen firmalardan kablo ve malzeme örneği talep edildiği bildirilmektedir.

İhaleye ilişkin belge ekte sunulmakta olup ilgilenen firmalarımızın detaylı bilgi için Windhoek Büyükelçiliğimizde görevli İkinci Katip Serdar Piri ile (T: 002646124 6158; e-posta: bspiri@mfa.gov.tr ) iletişime geçmeleri gerekmektedir.

Ek-1: Namibya İhale Metni

TÜRKİYE-MAKEDONYA İŞ KONSEYİ TOPLANTISI

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun bir yazısına atıfla, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, DEİK/Türkiye-Makedonya İş Konseyi'nin 23-24 Mart 2015 tarihlerinde Makedonya'nın başkenti Üsküp'e işbirliği fırsatlarını ve iki ülkenin Afrika pazarında ortak iş yapma hususlarını değerlendirmek üzere bir heyet düzenleneceği belirtilmektedir.

Ziyaret kapsamında, Makedonya Ekonomi Odası ev sahipliğinde "Afrika Pazarında İşbirliği Fırsatları” konulu bir toplantı düzenlenecek olup DEİK/Türkiye-Afrika İş Konseyleri Koordinatör Başkanı Sn. Tamer Taşkın'ın Afrika'daki yatırım ve iş atmosferine dair bilgi ve tecrübelerini paylaşacağı bildirilmektedir.

Söz konusu toplantının Makedonya tarafından katılımcılarının şirket profilleri http://www.deik.org.tr/6036/Turkiye_Makedonya_İş_Konseyi_Ortak_Toplantısı_Afrika_Pazarında_İsbirliği_Fırsatları_23_24_Mart_2015_Üsküp.html linkinde yer almaktadır.

Heyet programı dahilinde, Makedonya-Türkiye Ticaret Odası (MATTO), Kalkandelen Belediyesi ve diğer kurumlara da ziyaretlerde bulunulacak olup kesin programın bilahare bildirileceği ifade edilmektedir.

İlgilenen firma temsilcilerimizin katılımlarını ekteki kayıt formu aracılığıyla en geç 13 Mart 2015 Cuma günü 17:00'a kadar DEİK'e (A.Nil Osmanoğlu, e-posta: nosmanoglu@deik.org.tr; F: 0212 339 50 65) iletmeleri gerekmektedir.

Ek-2: Başvuru Formu

VALENCİA PORTAKAL SATIŞ İHALESİ

Dalaman Tarım İşletmesi Müdürlüğü'nden alınan yazıda, İşletmeleri 2015 yılı üretimi Valencia Portakal'ın partiler halinde satışı için, açık arttırma suretiyle 12 Mart 2015 Perşembe günü saat 14.00'de İşletmelerinde yeniden ihale yapılacağı bildirilmektedir.

İhale ile ilgili detaylı bilgiler ekteki davetiyede yer almaktadır.

Ek-3 İhale Davetiyesi

UKRAYNA'YA İHRACAT

Türkiye İhracatçılar Meclisinden (TİM) alınan yazıda; Gümrük ve Ticaret Bakanlığından alınan yazıya atfen, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Ukrayna Devlet Başkanı Sayın Petro POROŞENKO'nun eşbaşkanlıklarında 20 Mart 2015 tarihinde KİEV'de gerçekleştirilmesi planlanan Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) IV. Toplantısına Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Nurettin CANİKLİ tarafından da katılım sağlanması ve anılan ziyaret kapsamında ikili görüşmeler düzenlenmesinin öngörüldüğü belirtilmektedir.

Bu çerçevede, bahse konu ziyarette ele alınmasında fayda görülen hususlara ilişkin görüşlerin TİM'e bildirilebilmesini teminen ekte yer alan form doldurularak 13 Mart 2015 Cuma günü saat 12.30'a kadar Birliğimize (e-posta: tosunn@baib.gov.tr; faks: 3117900) iletilmesi gerekmektedir.

Ek-4: Görüş Formu

BREZİLYA-ARJANTİN İNCELEME HEYETİ

Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nden alınan yazıda, Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde ve Narenciye Tanıtım Grubu organizatörlüğünde, 20-29 Mayıs 2015 tarihleri arasında Brezilya/Arjantin'e yönelik "Narenciye" ürünlerini kapsayan İnceleme Heyeti organize edileceği ifade edilmektedir.

Yazıda devamla, narenciye konusunda üretim trendleri, paketleme teknikleri, ihracat/endüstri ve bilimsel araştırmalarda gelinen noktaları yerinde incelemek üzere düzenlenen ve Sao Paulo, Rio De Janeiro, Buenos Aires, Tucuman şehirlerindeki paketleme tesisleri, kurum ve kuruluş ziyaretlerini kapsayacak söz konusu seyahate katılmak isteyen firmaların katılım payı olarak sadece uçak biletlerini karşılamaları gerekeceği, bu kapsamda firmaların 1.050 EURO ödeme yapmaları talep edildiği, uçak bilet bedellerinin bahse konu meblağdan düşük olması durumunda heyet sonrasında aradaki farkın firmalara geri ödeneceği belirtilmektedir.

Söz konusu heyete katılmak isteyen firmaların ödeme tutarı olan 1.050 Euro uçak bileti bedelini, açıklama kısmına "Brezilya/Arjantin İnceleme Heyeti" yazdırarak katılımcı hesabından Akdeniz İhracatçı Birlikleri' nin Vakıfbank Mersin Şubesi (Şube Kodu:052) TR 54 0001 5001 5804 8000 3978 51 nolu hesabına yatırmaları ve bedelin ödendiğini gösteren dekont ile ekte yer alan başvuru formunu eksiksiz doldurarak, 30 Mart 2015 Pazartesi günü mesai bitimine kadar Akdeniz İhracatçı Birlikleri'ne (Gökçe TOL, gokcetol@akib.org.tr / Faks: 0324 325 41 42 / Tel : 0324 325 37 37 - 1135) iletmeleri gerekmektedir.

Ek-5:Başvuru Formu

Ek-6:Seyahat Programı



Ekler:
2015-062.doc

ek-1.pdf

Ek-2docx.docx

Ek-3.pdf

Ek-4.doc

Ek-5.doc

Ek-6.xls

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.