2017/109 Sirküler (01.06.2017)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2017-109

Sayın Üyemiz;

Türk Hava Yolları Kargo Müdürlüğü'nden alınan yazıda, yaş meyve ve sebze ürünlerinin taşıma fiyatlarının revize edildiği belirtilmekte olup, söz konusu ürünler için tavan fiyat uygulaması yapılacağı ifade edilmekte ve bu vesile ile hava kargo ile taşınan meyve ve sebze ürünlerinin miktarının arttırılmasının amaçlandığı ifade edilmektedir.

Yazının devamında, fiyatların hava kargo acente komisyonu dahil navlun olmakla birlikte iç nakliye, handling, gümrükleme vs. gibi ek masrafları ise kapsamayacağı ifade edilmektedir.

İlaveten, bahse konu fiyatların 1 Haziran 2017 tarihi itibariyle Adana, Antalya, İzmir, Ankara ve İstanbul çıkışlarında aynı ücret olarak geçerli olacağı belirtilmektedir.

Ayrıca, ekte yer alan tarifede de görüleceği üzere, Haziran ve Temmuz aylarında Antalya'dan Dubai'ye direk olarak her Cumartesi günü 36 ton kapasiteli Dubai Kargo uçağının kalkmasının planlanmakta olduğu ifade edilmekte olup, yaş meyve sebze ürünlerine ilişkin özel ücretlendirme çalışmasının bir örneği ekte yer almaktadır.

Bilgilerini rica ederim.


e-imzalıdır

Fisun EVRENSEVDİ PEKTAŞ

Genel Sekreter


EK1: Tarife

EK2: Sebze ve Meyveye Özel Ücret Çalışması


Ekler:
2017-109.doc

Sebze ve Meyveye Ozel Ucret Calismasi.pdf

Tarife.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.