2017/253 Sirküler (07.12.2017)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2017-253

Sayın Üyemiz;

1. İhale Duyurusu - Hong Kong

2. Asya Kalkınma Bankası İş Fırsatları Fuarı

3. Türkiye - Kazakistan Gümrük İdaresi Başkanları Toplantısı

4. İhale Duyurusu - Hong Kong

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.


e-imzalıdır

Güliz AKEL ÇETİNKAYA

Genel Sekreter V


1. İhale Duyurusu - Hong Kong

T.C. Hong Kong Başkonsolosluğu Ticaret Ataşeliğinden alınan yazıya atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, Hong Kong Yönetimi tarafından açılan 3 adet ihaleye değinilmekte olup, söz konusu ihale duyurusu (İngilizce ve tercümesi) ekte yer almaktadır.

Yazının devamında, söz konusu ihaleyle ilgilenen firmaların http://www.gldetb.gov.hk linkinden yararlanabileceği bildirilmektedir.(8072)

EK1: İhale Duyurusu ve Tercümesi

2. Asya Kalkınma Bankası İş Fırsatları Fuarı

Ekonomi Bakanlığı'ndan alınan yazıya atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, Genel merkezi Filipinler'in Manila şehrinde bulunan Asya Kalkınma Bankası'nın (Asian Development Bank - ADB), 14 - 15 Mart 2018 tarihlerinde 9. İş Fırsatları Fuarı'nın düzenleneceği ifade edilmekte olup, söz konusu fuarın ADB tarafından fonlanan projelerle / sözleşmelerle ilgilenen teknik müşavirlik, müteahhitlik, üretici ve tedarikçi firmaları için bir tanışma ortamının sağlanacağı belirtilmektedir.

Yazının devamında, bahse konu fuara katılmak isteyen firmaların https://www.adb.org/news/events/9th-adb-businessopportunities-fair-2018 adresini ziyaret etmelerinin gerektiği ifade edilmektedir.(8070)

3. Türkiye - Kazakistan Gümrük İdaresi Başkanları Toplantısı

T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan alınan yazıya atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, Bakanlığımız ile Kazakistan Gümrük İdaresi Başkanları Toplantısı'nın Müsteşarımız Sayın Cenap AŞÇI ve Kazakistan Gümrük İdaresi Başkanı Sayın Gosman AMRIN'ın başkanlığında 22 Aralık 2017 tarihinde Astana'da gerçekleştirileceği belirtilmektedir.

Yazının devamında, söz konusu toplantı vesilesiyle iki ülke gümrük idareleri arasında ikili görüşmelerin gerçekleştirileceği ve "Türkiye ve Kazakistan Gümrük İdareleri Arasında Gümrük Alanında Ortak Komite Kurulmasına İlişkin Mutabakat Zaptı” ile "Eğitim Alanında İşbirliği Protokolü”nün imzalanmasının öngörüldüğü bildirilmektedir.

Bu çerçevede, ülkemiz ve Kazakistan arasında ticarette karşılaşılan sorunlar ile ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik görüş ve değerlendirmelerinizin ekte yer alan forma işlenerek, en geç 08 Aralık 2017 Cuma günü saat 11.30'a kadar Birliğimize (arge@baib.gov.tr) iletilmesi rica olunur.

EK2: Sorun Bildirim Formu

4. İhale Duyurusu - Hong Kong

T.C. Hong Kong Başkonsolosluğu Ticaret Ataşeliğinden alınan yazıya atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, Hong Kong Yönetimi tarafından açılan 2 adet ihaleye değinilmekte olup, söz konusu ihale duyurusu (İngilizce ve tercümesi) ekte yer almaktadır.

Yazının devamında, söz konusu ihaleyle ilgilenen firmaların http://www.gldetb.gov.hk linkinden yararlanabileceği bildirilmektedir.(8071)

EK3: İhale Duyurusu ve Tercümesi


Ekler:
2017-253.doc

Ihale Duyurusu ve Tercumesi- Hong Kong.pdf

Ihale Duyurusu ve Tercumesi.pdf

Sorun Bildirim Formu.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.