2023/032 Sirküler (28.02.2023)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE
SİRKÜLER 2023-032

Sayın Üyemiz;

Akdeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği (AKİB)'nden alınan yazıda, 3-5 Mayıs 2023 tarihleri arasında Rimini / İtalya'da düzenlenecek olan MacFrut Fuarı'na Akdeniz İhracatçı Birlikleri tarafından Türkiye milli katılımı yapılmasının planlandığı, Fuara Türkiye'nin milli katılımı ile katılmak isteyen firmaların 3 Mart 2023 tarihine kadar online başvuru formunu doldurmaları gerektiği belirtilmektedir.

Söz konusu fuarda yaş meyve sebze, kuru meyveler-sebzeler, organik ürünler, dondurulmuş meyve-sebze, kabuklu meyveler, baharatlar, şifalı otlar, taze kesilmiş-hazır taze ürünler, çiçekler, canlı bitkiler, üretim ve ticaret, makine ve tesisler, paketleme, tarım makineleri, seralar ve sulama sistemleri, baharatlar ve otlar, fidanlık ve tohumlar, biyostimülanlar, lojistik ve hizmetler sergileneceği ifade edilmektedir. Bununla birlikte, bu sene 39.su düzenlenecek olan ve Avrupa'nın en büyük yaş meyve sebze fuarlarından biri olan MacFrut fuarına, 2022 yılında 45 ülkeden yaklaşık 830 katılımcı firma katıldığı ve söz konusu fuarın, 38.500 üzerinde yerli ve yabancı profesyonel ziyaretçi tarafından ziyaret edildiği bildirilmektedir.

Söz konusu fuara başvurunuzun kabul edilmesi için Akdeniz İhracatçı Birlikleri Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. Mersin Şubesi TR 54 0001 5001 5804 8000 3978 51 IBAN no'lu Euro hesabına toplam katılım bedelinin %50'sinin yatırılması gerektiği bildirilmektedir.(Ödeme yapılması gereken tutar şu şekilde hesaplanacaktır. Talep edilen m2 …*496€/m2* %50)

Online Başvuru Formu: https://forms.gle/2ReemubdwqaV9x4V8

Katılım Bedeli: Tahmini 496 € /m2 (nakliyesiz)

Katılım bedeline dahil olan hizmetler;

· Yer kirası

· Özel stant konstrüksiyonu,

· Stant genel ve günlük temizlik hizmeti,

· Kataloğa giriş bedeli,

· Elektrik ve internet bağlantısı,

· Genel Sekreterliğimizce hazırlanan firma broşüründe yer alma

· Stantlara ikram (çay-kahve-kurabiye veya çerez )

Bu çerçevede, fuarın milli katılımının, "5973 Sayılı Karar” çerçevesinde Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanması durumunda katılımcı firmaların stant alanının metrekare cinsinden büyüklüğü dikkate alınmak suretiyle Ticaret Bakanlığı tarafından metrekare başına belirlenen birim fiyat üzerinden 452.000 Türk Lirası'na kadar destekleneceği belirtilmektedir.

Bilgilerini rica ederim.

e-imzalıdır
Ümit SEZER
Genel Sekreter

EK-1: Ödeme Bilgileri- Katılım Şartları



Ekler:
EK-1.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.