2023/057 Sirküler (11.04.2023)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE
SİRKÜLER 2023-057

Sayın Üyemiz;

Bilindiği üzere, 2021/22 sayılı "İhracatta Ticari Kalite Denetimlerinin Risk Esaslı Yapılması Amacıyla Firmaların Sınıflandırılmasına İlişkin Tebliği” hükümlerince sınıflandırılmış olan ihracatçı firmalar Sorumlu Denetçi istihdam ekmekle yükümlüdür.

Bu kapsamda, T.C. Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğünden alınan yazıya atıfla, T.C. Ticaret Bakanlığı Batı Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğünden alınan yazıda, Batı Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü tarafından 22-26 Mayıs 2023 tarihlerinde Antalya'da Sorumlu Denetçi Eğitimi düzenlenmesinin uygun bulunduğu bildirilmektedir.

Yazıda devamla, eğitime ilişkin duyurunun Dış Ticaret Risk Esaslı Kontrol Sistemi'nde de yapıldığı bildirilmektedir.

Bu çerçevede ilgilenen firmaların Batı Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne başvurmaları ve evraklarını eksiksiz olarak teslim etmeleri gerekmektedir.

Diğer taraftan, Bölge Müdürlüğü ile gerçekleştirilen görüşmede, Birliğimizin 08/03/2023 tarihli duyurusuna istinaden Genel Sekreterliğimize ıslak imzalı başvuru evraklarını teslim eden ve başvuru ücreti ile eğitim katılım ücretini yatıran katılımcıların yeniden başvuruda bulunmasına gerek olmadığı belirtilmiştir.

Bilgilerini rica ederim.

e-imzalıdır
Ümit SEZER
Genel Sekreter


Ayrıntılı Bilgi İçin;
Batı Akdeniz Gümrük Ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü
Tel : +90 242 345 26 81

EK: Sorumlu Denetçi Belgesi Başvuru Formu (Başvuru formu ekinde diploma fotokopisi, nüfus cüzdan fotokopisi ve başvuru ücreti ile eğitim katılım ücreti ödemesine ilişkin dekont sunulmalıdır.)



Ekler:
sorumlu denetçi belgesi başvuru formu.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.