2014/112 Sirküler (09.06.2014)


ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2014 - 112

 

Sayın Üyemiz,

1. Türkiye - İtalya Gümrük İdaresi Başkanları Toplantısı

2. Kırgızistan Gümrükleri Hakkında Toplantı

3. Almanya Davet

4. Irak Musul İşadamları Heyeti Tarih Değişikliği

5. Construct Canada 2014 Fuarı

6. CIFF 2015 Fuarı

7. 5. China Gansu International New Energy Fuarı

8. Türkiye - İngiltere Gümrük İdaresi Başkanları Toplantısı

Konularını içeren duyurumuz ektedir.

Bilgilerini rica ederim.

 

Fisun EVRENSEVDİ PEKTAŞ
Genel Sekreter


TÜRKİYE - İTALYA GÜMRÜK İDARESİ BAŞKANLARI TOPLANTISI

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nden gönderilen yazıya atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile İtalya Gümrük İdaresi arasında 2014 Temmuz ayının ikinci haftasında, ikili işbirliği konularının da ele alınacağı bir Gümrük İdaresi Başkanları Toplantısı'nın gerçekleştirilmesinin planlandığı bildirilmektedir.

Söz konusu ülke pazarına yönelik karşılaşılan sorunlar ile anılan toplantılar esnasında gündeme getirilmesinde fayda görülen hususlara ilişkin görüş ve önerilerinizin 10 Haziran 2014 tarihine kadar Birliğimiz arge@aib.gov.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir. (4037)

KIRGIZİSTAN GÜMRÜKLERİ HAKKINDA TOPLANTI

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nden gönderilen yazıya atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, Ülkemiz ve Kırgızistan Cumhuriyeti arasında Gümrük alanındaki tüm konuların en üst düzeyde ele alınacağı ve takip edileceği bir mekanizma olarak Gümrük İdaresi Başkanlar Toplantısı'nın 11-12 Eylül'de Ankara'da yapılacağı bildirilmektedir.

Söz konusu ülke gümrüklerinde karşılaşılan sorunlar ile anılan toplantılar esnasında gündeme getirilmesinde fayda görülen hususlara ilişkin görüş ve önerilerinizin 10 Haziran 2014 tarihine kadar Birliğimiz arge@aib.gov.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir. (4038)

ALMANYA DAVET

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü'nden gönderilen yazıya atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, UETD Ekonomi Birimi Başkanlığı tarafından 08 Haziran 2014 tarihinde Alman ve Türk iş adamlarının katılım sağlayacağı bir gemi turu düzenleyeceği, Köln Belediye Başkanı Sayın Jürgen Roters'in de katılacağı, misafirlerin yarısını Türk piyasasına ilgi duyan iş adamları ve CEO'ların, diğer yarısını ise Almanya'daki Türk kökenli iş adamlarının oluşturduğu turun amacının Almanya ve Türkiye 'de kurulmuş büyük ve orta ölçekli şirketlerin ticari ilişkileri için bir platform sağlamak olduğu ifade edilmektedir.

Program akışı ekte sunulan tura katılmak isteyen işadamlarının Yıldırım SEVİNÇ (yildirim.sevinc@uetd.org tel: 0049-170-487 85 31) ile irtibata geçmeleri gerekmektedir. (4044)

Ek1: Program

IRAK MUSUL İŞADAMLARI HEYETİ TARİH DEĞİŞİKLİĞİ

İlgi : 03.06.2014 tarih ve 107 sayılı sirkülerimiz .

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden (TİM) alınan yazıda, ilgide kayıtlı sirkülerimiz ile TİM organizasyonu ve THY işbirliği ile 22-24 Haziran 2014 tarihleri arasında Irak'ın Musul şehrine yönelik olarak yapılacağı duyurulan İşadamı Heyeti Programının tarihinin lojistik sebeplerden dolayı 24-26 Haziran 2014 olarak revize edildiği bildirilmektedir. (4045)

CONSTRUCT CANADA 2014 FUARI

İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'nden (İMMİB) alınan yazıda, 3-4 Aralık 2014 tarihleri arasında Kanada'nın Toronto şehrinde düzenlenecek olan "CONSTRUCT CANADA 2014” Fuarı Türkiye milli katılım organizasyonunun, T.C. Ekonomi Bakanlığı'ndan izin alınması ve yeterli başvurunun olması durumunda ilk kez Birliklerince gerçekleştirilmesi planlandığı bildirilmekte olup detaylı bilgiye http://www.immib.org.tr/tr/fuarlar-construct-canada-2014-fuari-hk.html adresinden ulaşılabilmektedir.

CIFF 2015 FUARI

İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'nden (İİB) alınan yazıda, Dünyanın dört bir yanından mobilya üreticileri, ihracatçıları ve satın almacılarını bir araya getirmesi ile dikkatleri üstüne toplayan CIFF Çin Uluslararası Mobilya Fuarı milli katılım organizasyonunun 2015 yılında Genel Sekreterliklerince 6. kez gerçekleştirilmesi planlandığı bildirilmekte olup detaylı bilgiye http://www.iib.org.tr/tr/fuarlar-ciff-2015.html adresinden ulaşılabilmektedir.

5. CHİNA GANSU INTERNATİONAL NEW ENERGY FUARI

Pekin Ticaret Müşavirliği'nden alınan yazıda, 18-20 Ağustos 2014 tarihleri arasında Çin Halk Cumhuriyeti'nin Jiuquan şehrinde "5th edition of The China Gansu International New Energy Expo” fuarı düzenleneceği bildirilmekte olup fuar ile ilgili bilgiler ekte yer almaktadır.

EK2: Fuar bilgileri.

TÜRKİYE - İNGİLTERE GÜMRÜK İDARESİ BAŞKANLARI TOPLANTISI

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nden gönderilen yazıya atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, Türkiye ile İngiltere arasında gümrük alanındaki tüm konuların en üst düzeyde ele alınacağı ve takip edileceği bir mekanizma olarak Gümrük İdaresi Başkanlar Toplantısı'nın Eylül - Ekim aylarında İstanbul'da yapılmasının planlandığı bildirilmektedir.

Söz konusu ülke pazarına yönelik karşılaşılan sorunlar ile anılan toplantılar esnasında gündeme getirilmesinde fayda görülen hususlara ilişkin görüş ve önerilerinizin 10 Haziran 2014 tarihine kadar Birliğimiz arge@aib.gov.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir. (4057)

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.