2014/162 Sirküler (14.08.2014)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2014 /162

Sayın Üyemiz,

1. Orta Asya ile İşbirliği Eylem Planı 1. Yatırım Forumu

2. Ürdün'e İhracat

3. Türk-İngiliz İş Forumu, 19 Eylül 2014, İstanbul

4. Limon Satış İhalesi

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

Anıl YILMAZ

Genel Sekreter V.


1. Orta Asya ile İşbirliği Eylem Planı 1. Yatırım Forumu

Ekonomi Bakanlığından alınan yazıya atfen Türkiye İhracatçılar Meclisinden (TİM) alınan bir yazıda; İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreterliği'nden alınan bir Nota'da, İİT Genel Sekreterliği tarafından Tacikistan Hükümeti ile eşgüdüm halinde, "İİT Orta Asya İle İşbirliği Eylem Planı 1. Yatırım Forumu”nun 27-28 Ekim 2014 tarihlerinde, Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de düzenleneceği bildirilmektedir. Anılan Nota'da söz konusu Forum'un amacının, Orta Asya'da yer alan üye ülkelerdeki yatırım olanakları hakkında katılımcıların bilgi sahibi kılınması olduğu vurgulanmakta olup, Forum'da tarım endüstrisi, ulaşım, ticaret, fakirliğin azaltılması, mesleki eğitim, kapasite inşası, araştırma, eğitim, bilim ve teknoloji, turizm ve sağlık alanlarına ilişkin projelerin uygulanması için ortaklıklar kurulmasının teşvik edileceği belirtilmektedir. Son olarak, anılan Forum'a İİT üye ülkeleri kamu kuruluşlarının yanı sıra ilgili özel sektör temsilcilerinin katılabileceği de belirtilmektedir. (5256)

2. Ürdün'e İhracat

Ekonomi Bakanlığından alınan yazıya atfen Türkiye İhracatçılar Meclisinden (TİM) alınan bir yazıda; Ürdün Sanayi ve Ticaret Bakanı Sayın Hatem HALAWANİ'nin 29-30 Ağustos 2014 tarihlerinde ülkemize bir ziyaret gerçekleştireceği ve bahse konu ziyaret sırasında Ekonomi Bakanı Sayın Nihat ZEYBEKCİ ile de bir görüşme gerçekleştirmesinin beklendiği ifade edilmektedir.

Bu çerçevede, ihracatçılarımızın Ürdün pazarında karşılaştığı sorunlar ile anılan görüşme esnasında gündeme getirilmesinde fayda görülen hususlara ilişkin görüş ve önerilerini 15 Ağustos 2014 tarihine kadar Birliğimize (memiks@baig.org.tr veya faks: 0 242 3117900) iletmeleri gerekmektedir. (5246)

Ek-1: Görüş Formu

3. Türk-İngiliz İş Forumu, 19 Eylül 2014, İstanbul

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulundan alınan bir yazıda; Türk - İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası (TBCCI) organizasyonu ve DEİK ile T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı işbirliğiyle 19 Eylül 2014 tarihinde İstanbul Hilton Bosphorus Otelinde "Türk - İngiliz İş Forumu” ve akşam resepsiyonu düzenleneceği bildirilmiştir.

Küresel sektör uzmanları, iş dünyası ve ilgili bakanlıklardan üst düzey temsilcilerin konuşmacı olarak yer alacağı İş Forumu'nda; yüksek teknolojide Türkiye'nin rolü, Türkiye'de nükleer ve yenilenebilir enerji, sigortacılık sektörünün gelişimi ile 2023 Vizyonu kapsamında altyapı sektörü konuları 4 ana panelde ele alınacağı iletilmiştir. (5242)



Türk - İngiliz İş Forumu'na kayıt işlemleri TBCCI'ın aşağıda yer alan web adresi üzerinden gerçekleştirilebileceği bildirilmiştir.

http://www.tbcci.org/istanbulForum.php

Ek-2:5th UK Turkey Business Forum

4. Limon Mahsulü Satış İhalesi

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Ticaret Daire Başkanlığı'ndan alınan yazıda,

Boztepe Tarım İşletmeleri Müdürlüğünde limon mahsulü satış ihalesinin, tofur olarak aşağıda belirtilen tarihte yapılacağı bildirilmiştir. (5265)

İşletme Adı

Cinsi

Miktarı

İhale Tarihi

Boztepe TİM

Tel:0 242 714 32 06

Faks:0 242 714 32 07

İnterdonato Limon

750Ton

26.08.2014



Ekler:
2014-162.doc

Ek-1.doc

Ek-2.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.