2014/238 Sirküler (12.11.2014)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2014 /238

Sayın Üyemiz,

1.Şili Hakkında

2.İspanya Büyükelçiliği Tasarım Etkinliği

3.Afganistan, Kırgızistan ve Tacikistan KEK Toplantıları Hakkında

4. Rusya Federasyonu Dış Ekonomik İlişkiler Bakanının Ziyareti

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

Fisun EVRENSEVDİ PEKTAŞ

Genel Sekreter


1. Şili Hakkında

Ekonomi Bakanlığından alınan yazıya atfen TİM'den alınan bir yazıda Türkiye Şili Karma Ekonomik Komisyonu II: Dönem Toplantısı'nın Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ömer ÇELİK Eşbaşkanlığında 1-2 Aralık 2014 tarihleri arasında Ankara'da yapılmasının öngörüldüğü belirtilmiştir.

Bu bağlamda Ekonomi Bakanlığına iletilmesini teminen ihracatçı firmaların Şili pazarında yaşadığı sorunlar ve ziyaret esnasında gündeme getirilmesinde fayda görülen ve aynı zamanda iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunabilecek hususların ekte bulunan forma işlenerek 13 Kasım 2014 tarihine kadar sengokselo@baib.gov.tr adresine gerekmektedir.

EK1: Sorun Bildirim Formu

2. İspanya Büyükelçiliği Tasarım Etkinliği

İspanya Büyükelçiliğinden alınan bir yazıya atfen TİM'den alınan yazıda; İspanya Ticaret ve Yatırım Ajansı (ICEX) ve İspanya Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Ataşeliği İstanbul Ofisi işbirliğinde,10 - 12 Aralık 2014tarihleri arasında,İstanbul´da, "İspanya´dan Türkiye´ye Tasarım” etkinliği gerçekleştirileceği ifade edilmiştir.

Yazıda devamla bu sene3'üncüsü düzenleneceği bildirilen "İspanya´dan Türkiye´ye Tasarım” etkinliğinin, katılımcı Türk firmalarına,Endüstriyel Tasarım,Ürün Tasarımı,Kurumsal Kimlik TasarımıileYenilikçi Ürün Tasarımı Danışmanlığıkonularında faaliyet gösteren İspanya`nın önde gelenödüllü firmalarıile yakından tanışma ve işbirliği fırsatları sunmayı hedeflediği ifade edilmektedir. Bu etkinlik vesilesiyle Ekselansları İspanya Büyükelçisi Sayın Rafael Mendivil Peydro tarafından 10 Aralık 2014 günü gerçekleştirilecek sunumlar ve kokteyle katılım için ön kayıt yapılması gerektiğinden aşağıdaki e-posta adresinden iletişime geçmeleri gerektiği ifade edilmiştir.

Ekte bilgileri bulunan katılımcı İspanyol firmalar ile ikili görüşme yapmak isteyen firmaların ekte bulunanKayıt Formu ´nuİngilizceolarak eksiksiz dolduraraken geç24 Kasım 2014 Pazartesigününe kadar ispanya.promosyon@comercio.mineco.es (Dış Ticaret Uzmanı - Emek Gizem Meral Tel :0212 296 6161 Dahili 118-119 ) Fax: 0212 296 88 30 adresine göndermeleri gerektiği bildirilmiştir.

EK2:Katılımcı İspanyol Firmalar

EK3:Kayıt Formu

3. Afganistan, Kırgızistan ve Tacikistan KEK Toplantıları Hakkında

Ekonomi Bakanlığından alınan yazıya atfen TİM'den alınan yazıda: Eşbaşkanlığı Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın İdris GÜLLÜCE tarafından deruhte edilen Türkiye-Afganistan Karma Ekonomik Komisyon II.Dönem Toplantısının 2014 yılı Kasım ayı içerisinde,

Eşbaşkanlığı İçişleri Bakanı Sayın Efkan ALA tarafından deruhte edilen Türkiye-Kırgızistan Karma Ekonomik Komisyon IX. Dönem toplantısının 2014 yılı Aralık ayı içerisinde,

Eşbaşkanlığı Başbakan Yardımcısı Sayın Numan KURTULMUŞ tarafından deruhte edilen Türkiye-Tacikistan Karma Ekonomik Komisyon VIII. Dönem toplantısının 2014 yılı Aralık ayı içerisinde gerçekleşeceği ifade edilmektedir.

Bu kapsamda, söz konusu pazarlarda karşılaşılan sorunlar ve gerçekleştirilecek toplantılarda gündeme getirilmesinde fayda görülen hususlara ilişkin olarak hazırlanacak bilgi notunun en ge. 12 Kasım 2014 tarihine kadar sengokselo@abaib.gov.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir.

EK4:Görüş Formu

4.Rusya Federasyonu Dış Ekonomik İlişkiler Bakanının Ziyareti

Ekonomi Bakanlığının bir yazısına atfen Türkiye İhracatçılar Meclisinden alınan 10.11.2014 tarihli yazıda; Rusya Federasyonu Hükümeti Dış Ekonomik ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Bakanı Sayın Sergey CEREMİN başkanlığındaki bir heyet tarafından ülkemize bir ziyaret gerçekleştireceği bildirilmektedir.

Bu çerçevede; 12-13 Kasım 2014 tarihlerinde İstanbul'da Moskova'nın tanıtımı ve yatırım projelerinin sunumunu kapsayan konferansların yapılacağı; söz konusu etkinliğe katılmak isteyen firma temsilcilerinin http://finance.flemingeurope.com/turkey-ppp-conference/request-agenda web adresinden katılım formu doldurmaları gerektiği bildirilmektedir.

EK5: Program Tanıtımı ve Katılım Formu (10 sayfa)



Ekler:
2014-238.doc

Ek1.pdf

ek2.pdf

ek3.pdf

ek4.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.