2014/258 Sirküler (04.12.2014)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2014 / 258

Sayın Üyemiz,

1. Türkiye-Litvanya İş Forumu

2. İstanbul Ticaret Odası 2015 Yılı Türk Ürünleri Fuarları

3. Bükreş - Türkiye'den Dondurulmuş Sarımsaklı Ekmek Talebi

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

 

Güliz AKEL ÇETİNKAYA
Genel Sekreter V.


  1. Türkiye-Litvanya İş Forumu

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda ; Litvanya Cumhurbaşkanı Sayın Dalia Grybauskaitė'nin Türkiye'ye resmi ziyareti kapsamında, DEİK organizasyonu ve Litvanya Ticaret ve Sanayi Odası ile Enterprise Lithuania işbirliğiyle 09 Aralık 2014 Salı günü saat 09. 00 - 14. 30 arasında "Türkiye - Litvanya İş Forumu” İstanbul Conrad Hotel'de düzenlenecektir. Konuk Cumhurbaşkanı ile beraber her iki ülke Ekonomi Bakanları Sayın Nihat Zeybekci ve Sayın Evaldas Gustas'ın İş Forumu'na katılım göstermeleri beklendiği ifade edilmiştir.

Litvanya, İskandinav ve BALTIK ülkeleri arasında bir köprü görevi görmekte olması sebebiyle ulaştırma altyapısını Trans - Avrupa şebekesine ekleyerek, ülkeyi bir lojistik merkez haline dönüştürmeyi hedeflemektedir. Bu itibarla, anılan İş Forumu'nda Litvanya'da yatırım imkanları ve işbirliği fırsatları, Avrupa Birliği'nin önde gelen ulaşım ve lojistik merkezlerinden birisi olarak Litvanya ve yüksek teknoloji (bilişim, lazer ve doğa bilimleri) konularında sunumlar gerçekleştirileceği belirtilmiştir.

Bilgi ve iletişim teknolojileri, lazer teknolojileri, biyoteknoloji, lojistik ve ulaştırma,kereste, gübre, hayvan yemleri (büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı), süt ve et ürünleri gibi gıda ve hayvancılık sanayi ürünleri alanlarında faaliyet gösteren Litvanya firmalarından üst düzey temsilcilerin yer aldığı işadamları heyeti ile ikili firma görüşmeleri gerçekleştirme imkanı bulacağı ve bahse konu iş forumuna katılmak isteyen üyelerimizin ekte yer alan katılım formunu doldurarak 5 Aralık 2014 Cuma günü mesai bitimine kadar Aycan Damalı'ya adamali@deik.org.tr adresine e-posta göndermeleri veya 0212 339 50 65 no'lu faksa göndermeleri rica olunur. (7304)

  1. İstanbul Ticaret Odası 2015 Yılı Türk Ürünleri Fuarları

İstanbul Ticaret Odasından alınan bir yazıda 2015 yılı ilk yarı programında, Tahran-Türk Moda Günleri Fuarı, Fas 1.Türk Ürünleri Fuarı, Bosna-Hersek 6.Türk Ürünleri Fuarı yer alacağı ifade edilmektedir.

Türk Hazır Giyim ve Konfeksiyon fuarı, 1-4 Şubat 2015 tarihleri arasında Tahran'da gerçekleştirileceği ifade edilip, Fuara 15m2 stand katılım bedelinin 6750 Euro olduğu ve fuarın sadece hazır giyim sektörünü kapsayacağı ve sektörün kendi içinde ihtisaslaştırılarak yerleşim gerçekleştirileceği bildirilmiştir.

Fas 1. Türk Ürünleri Fuarının 5-8 Mart 2015 tarihleri arasında düzenleneceği ve A'dan Z'ye tüm sektörlere açık olacağı 12m2 stand katılım bedelinin 4800 Euro olduğu ifade edilmektedir.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da daha önce 5 defa gerçekleştirildiği ve önemli iş anlaşmalarına vesile olduğu ifade edilen Bosna-Hersek Türk ürünleri Fuarının 6. kez 14-17 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleştirileceği, fuara 12m2 stand ile katılım bedelinin 3600 Euro olduğu ve A'dan Z'ye tüm sektörlere açık olacağı bildirilmiştir.

Katılım bedellerine tüm ana hizmetlerin dahil; katılım bedelinin ve bir firmadan 2 temsilcinin ekonomi sınıf gidiş-dönüş uçak biletinin %50'sinin Devlet desteği kapsamında olduğu ifade edilmiştir. (7329)

  1. Bükreş - Türkiye'den Dondurulmuş Sarımsaklı Ekmek Talebi

T.C. Bükreş Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği'nden gönderilen yazıya atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, Romanya'da yerleşik Barkhill Production SRL firmasının ülkemizden ekte detayları mevcut dondurulmuş sarımsaklı ekmek ithal etmek istediği bildirilmektedir.

Firma Adı : Barkhill Production SRL

Adres : Calea Bucureştilor no.21-25, Otopeni, İlfov/Romanya

İlgili Kişi :Bay Morten Reimers Orskov

Telefon : 0040 31 720 79 00

E-Posta : mro@barkhillfoods.com



Ekler:
EK-1 Dondurulmus Sarimsakli Ekmek - Urun Detaylari.xlsx

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.