2014/102 Sirküler (21.05.2014)


ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER (2014/102)

 

Sayın Üyemiz,

1. 3. Detay Deri Ürünleri Tasarım Yarışması

2. Cosmoprof North America Kozmetik Fuarı

3. Tahran Ticaret ve Sanayi Odası Heyeti ile İkili Görüşmeler

4. Rekabet Kongresi ve Sektörel Rekabet Göstergeleri Rapor Lansmanı

5. Brundi Ticari Fırsatları

6. Sulara İlişkin Dubai Teknik Mevzuatı

Konularını içeren duyurumuz ektedir.

Bilgilerini rica ederim.

 

Fisun EVRENSEVDİ PEKTAŞ
Genel Sekreter


3. DETAY DERİ ÜRÜNLERİ TASARIM YARIŞMASI

İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'nden alınan yazıda, İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından Deri Konfeksiyon, Ayakkabı, ve Çanta sektörünün dünya ile rekabeti için taze fikirlere ve çağdaş tasarımlara duyduğu ihtiyaç doğrultusunda bu yıl üçüncü kez DETAY DERİ ÜRÜNLERİ TASARIM YARIŞMASI düzenleneceği bildirilmektedir.

Söz konusu yarışma detaylarına http://www.deritasarimyarismasi.com adresinden ulaşılabilmektedir. (3662)

COSMOPROF NORTH AMERİCA KOZMETİK FUARI

Akdeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'nden alınan yazıda, 13-15 Temmuz 2014 tarihleri arasında Las Vegas/A.B.D'de kozmetik-kişisel bakım ürünleri, ambalaj-fason üretim-private label, wellness-spa, profesyonel saç-tırnak ürünleri sektörleri kapsamında düzenlenecek olan "Cosmoprof north America" fuarı Türkiye Milli Katılı organizasyonunun Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

Söz konusu fuar organizasyonu ile ilgili detaylı bilgiye http://www.akib.org.tr/tr/akib-gundem-cosmoprof-north-america-kozmetik-fuari.html adresinden ulaşılabilmektedir. (3653)

TAHRAN TİCARET VE SANAYİ ODASI HEYETİ İLE İKİLİ GÖRÜŞMELER

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'ndan alınan yazıda, DEİK/Türk-İran İş Konseyi tarafından 23 Mayıs 2014 tarihinde Gayrettepe Dedeman Otel'de Tahran Ticaret ve Sanayi Odası Heyeti ile 10.00-12.30 saatleri arasında Toplantı ve İkili Görüşmeler düzenleneceği, söz konusu toplantıya katılmak isteyen üyelerinizin teyitlerini ekte yer alan katılım formunu eksiksiz doldurarak 22 Mayıs 2014 günü mesai saati bitimine kadar, DEİK'e (İlgili Kişi: Bahattin ÖZEL,Tel:0212.339 50 04 Fax : 0.212 270 35 92 , e-mail : ortadogu-korfez@deik.org.tr) iletmeleri gerektiği bildirilmektedir.

EK1 : Heyet Listesi

EK2 : Katılım Formu

REKABET KONGRESİ VE SEKTÖREL REKABET GÖSTERGELERİ RAPOR LANSMANI

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Sektörel Dernekler Federasyonu'ndan (SEFERED) alınan yazıda, 9. Rekabet Kongresi; SEDEFED, TÜSİAD ve REF tarafından 22 Mayıs 2014 tarihinde Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü'nde düzenleneceği, "Rekabet Gücü'nün Belkemiği: İmalat Sanayisi” temalı kongrede, imalat sanayimizin rekabet gücünün artırılması konusu, akademik bir modelle tartışmaya açılacağı, TÜSİAD ve SEDEFED tarafından hazırlanan "İmalat Sanayi Sektörleri Rekabet Göstergeleri Raporu” kongre bünyesinde sektör temsilcileri ile paylaşılacağı bildirilmektedir.

Kongre ile ilgili ayrıntılı bilgiye http://www.sedefed.org/ adresinden ulaşılabilmektedir. (3643)

BRUNDİ TİCARİ FIRSATLARI

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü'nden alınan yazıda, Dışişleri Bakanlığı'ndan gönderilen Burundi'nin ülkemiz iş adamları için çeşitli sektörlerde sunduğu ticaret ve yatırım imkanlarını konu alan yazıların birer örneği gönderilmiş olup, ilgili yazılar ekte yer almaktadır.

EK3 : Brundi Ticari Fırsatlar

SULARA İLİŞKİN DUBAİ TEKNİK MEVZUATI

Dubai Ticaret Ataşeliği'nden gönderilen yazıya atfen Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü'nden alınan yazıda, Gulf News gazetesi'nin 22/04/2014 tarihli baskısında Emirlikler Standardizasyon ve Metroloji İdaresi (ESMA) tarafından şişe suların içeriği, depolanması, ambalajlanması ve etiketlenmesine dair kuralları içeren ve 2013/26 sayılı Karar ile onaylanan teknik mevzuata uyum süresinin 01/10/2014 tarihine kadar uzatıldığı ve ilgili mevzuata: http://www.esma.gov.ae/SiteCollectionDocuments/Drinking%20water%20translation%20pdf.pdf adresinden ulaşılabileceği ifade edilmekte olup, konuya ilişkin haber ile haberin Türkçe çevirisi ektedir. (3666)

EK4 : Haber ve Türkçe Çevirisi


Ekler:
EK2.doc

EK3.pdf

ek4.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.