2016/007 Sirküler (08.01.2016)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2016-007

Sayın Üyemiz,

Akdeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'nden alınan yazıda, T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı (GTHB) ile Çin Halk Cumhuriyeti Kalite Denetimi, Kontrol ve Genel İdaresi (AQSIQ) yetkilileri arasında müzakereleri tamamlanan "Türk Kirazının Çin'e İhraç Edilmesine Yönelik Bitki Sağlığı Gereklilikleri Protokolü”nün 15-16 Kasım 2015 tarihlerinde Antalya'da yapılan G20 Liderler Zirvesinde imzalanarak Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC)'ne kiraz ihracatının önü açıldığı bildirilmektedir.

Yazıda devamla, ÇHC'ne kiraz ihracatı öncesinde AQSIQ yetkilerinden oluşan bir heyetin, ihraç edilecek kirazın üretim alanlarının seçimi ile paketleme tesislerini yerinde incelemek ve bunların listelerini oluşturmak üzere ülkemize teknik bir ziyaret gerçekleştireceği ifade edilmektedir.

Bu çerçevede, GTHB web sayfasında yayınlanan "Çin Halk Cumhuriyeti'ne Kiraz İhraç Etmek İsteyen Firmaların Uygulayacakları Prosedürler” ile "Firmalar için Ek Bilgi” dokümanları ekte tarafınıza iletilmekte olup, Çin'e kiraz ihraç etmek isteyen firmalarda aranacak şartlar detaylı bir şekilde bilahare duyurulacak ve Birliğimiz web sayfasında yayınlanacaktır.

Bilgilerini rica ederim.

 

Fisun EVRENSEVDİ PEKTAŞ
Genel Sekreter

Ekler:

1. ÇHC'ye Kiraz İhraç Etmek İsteyen Firmaların Uygulayacakları Prosedürler

2. Firmalar için Ek Bilgi


Ekler:
Ek-1 Prosedurler.docx

Ek-2 Firmalara ek bilgi.docx

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.