2016/064 Sirküler (11.04.2016)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2016-064

Sayın Üyemiz,

1. Ekonomi Bakanı Katar Ziyareti

2. Ibatech Fuarı Alım Heyeti Programı

3. Türkiye - Tayvan İş Konseyi

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.


Fisun EVRENSEVDİ PEKTAŞ
Genel Sekreter


1. Ekonomi Bakanı Katar Ziyareti

Ekonomi Bakanlığı'ndan gönderilen yazıya atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, Ekonomi Bakanı Sn. Mustafa Elitaş'ın 8 Mayıs 2016 tarihinde Katar'ın Doha şehrine resmi bir ziyaret gerçekleştireceği ifade edilmektedir.

Bu çerçevede, Katar pazarında ihracatçılarımızın karşılaştıkları sorunlar ile Sayın Bakanımızın muhatapları ile gerçekleştireceği ikili görüşmeler esnasında gündeme getirilmesinde fayda görülen hususların ekli görüş formu ile 12 Nisan 2016 tarihi saat 12:00'a kadar Birliğimize (Eposta: arge@baib.gov.tr) adresine iletilmesi gerekmektedir. (2801)

Ek-1: Görüş Formu

2. Ibatech Fuarı Alım Heyeti Programı

İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'nden alınan yazıda, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda; Genel Sekreterlikleri organizasyonunda, Messe Stuttgart Ares Fuarcılık Ltd. Şti tarafından 14-17 Nisan 2016 tarihleri arasında 9. ‘'Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri'' fuarı ile eş zamanlı olarak,13 Nisan 2016 tarihinde, özel sektör temsilcilerinin katılımıyla alım heyeti programları gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

13 Nisan 2016 Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan ikili görüşmelere katılmak isteyen firmalarımızın, görüşme talep ettikleri firmaları işaretlemek suretiyle, dahil olmak istedikleri alım heyetine ilişkin ekte yer alan başvuru formunu doldurarak hububat@iib.org.tr e-posta adresine iletmeleri gerekmektedir. (2084)

İlgili Personel:

Kadriye Nur ARSLAN - Muzaffer KILIÇ

Tel: +90 212 454 06 50 / +90 212 454 05 00 - 17 68

E-Mail: karslan@iib.org.tr/ mkilic@iib.org.tr

Adres: Dış Ticaret Kompleksi Çobançeşme Mevkii Sanayi Caddesi C Blok Yenibosna / İstanbul

Ek-2: Alım Heyeti İkili İş Görüşmeleri Katılımcı Başvuru Formu

Ek-3: Alım Heyetine Katılan Firma Listesi

3. Türkiye - Tayvan İş Konseyi

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)'ten gönderilen yazıya atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, DEİK / Türkiye - Tayvan İş Konseyi ve Chinese International Economic Cooperation Association (CIECA) işbirliğinde 22 Nisan 2016 tarihinde İstanbul Marriott Hotel Şişli'de Türkiye - Tayvan İş Konseyi VI. Ortak Toplantısının düzenleneceği belirtilmektedir. Bahse konu toplantıda, Tayvan'ın önde gelen firmaları ile bilgi ve iletişim teknolojileri, uluslararası nakliye, enerji, demir-çelik, elektrik ve elektronik, yazılım, IT, mühendislik, satın alma (tedarik), inşaat, otomotiv parçaları alanlarında ikili iş görüşmelerinin gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

Söz konusu toplantıya katılmak isteyen firmalarımızın 13 Nisan 2016 Çarşamba günü mesai bitimine kadar http://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/171/6274 internet bağlantısı üzerinden başvurularını tamamlamaları ve katılım ücretlerini yatırmaları gerekmektedir.

Ayrıntılı bilgi almak isteyen üyelerin DEİK (Tülin Avcı Tel: 212 339 50 37; Email: tavci@deik.org.tr) ile iletişime geçilmesi gerekmektedir. (2063)

Ek-4: Taslak Programı

Ek-5: Tayvan Heyeti Taslak Programı



Ekler:
Ek-1 Gorus Formu.docx

Ek-2 IBATECHFuariAlimHeyetiFirmaListesi.xlsx

Ek-3 IBATEKAlimHeyeti_BasvuruFormu.doc

Ek-4 Tayvan-Taslak-Programi.pdf

Ek-5 Tayvan-Katilimci-Listesi.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.