2016/229 Sirküler (07.11.2016)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2016-229

Sayın Üyemiz;

1. Tebliğ Taslakları

2. T.C Cumhurbaşkanı Belarus Heyeti ve İş Forumu 10-11 Kasım 2016

3. MÜSİAD Alım Heyeti

4.Deniz Taşımacılığı

5.ABD/Telafi Edici Vergi

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.


Fisun EVRENSEVDİ PEKTAŞ

Genel Sekreter


1. Tebliğ Taslakları

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yazısına atfen Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü'nden alınan yazıda, "TGK-Üzüm Pekmezi Tebliği”, "TGK-Gıdalarda Eser Elementler ve Bulaşan Seviyelerinin Resmi Kontrolü İçin Numune Alma, Numune Hazırlama ve Analiz Kriterleri Tebliği” ile "TGK-Distile Alkollü İçkiler Analiz Metodları Tebliği” taslak metinleri ile bu taslaklardan "TGK-Gıdalarda Eser Elementler ve Bulaşan Seviyelerinin Resmi Kontrolü İçin Numune Alma, Numune Hazırlama ve Analiz Kriterleri Tebliği” ile TGK-Distile Alkollü İçkiler Analiz Metotları Tebliği” uyum tabloları ve "TGK-Üzüm Pekmezi Tebliği”nin İngilizce tercüme metni ekte belirtilmektedir.

Bu çerçevede, söz konusu tebliğ taslağına ilişkin görüş ve değerlendirmelerinizin ekteki forma işlenerek en geç 08 Kasım Salı günü saat 13.30'a kadar Birliğimize (arge@baib.gov.tr) gönderilmesi rica olunur.(5564)

EK1: Taslaklar İçin Görüş Bildirme Formu

EK2: TGK Distile Alkollü… Tebliğ Taslağı Eki

EK3: TGK Distile Alkollü… Tebliğ Taslağı

EK4: TGK Distile Alkollü… Uyum Tablosu

EK5: TGK Eser Elementler… Tebliğ Taslağı Uyum Tablosu

EK6: TGK Eser Elementler… Tebliğ Taslağı

EK7: TGK Üzüm Pekmezi Tebliğ Taslağı 2016

EK8: TGK Üzüm Pekmezi Tebliğ Taslağı Tercümesi EN.

2. T.C Cumhurbaşkanı Belarus Heyeti ve İş Forumu 10-11 Kasım 2016

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu(DEİK)'nun yazısına atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, T.C. Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN'ın Belarus'a resmi ziyareti kapsamında, 11 Kasım 2016 tarihinde Minsk'te "Türkiye-Belarus İş Forum”u gerçekleştirileceği belirtilmektedir.

Yazının devamında, 10-11 Kasım 2016 tarihlerinde düzenlenecek olan Minsk çalışma ziyareti ve İş Forumu'nda otomotiv sanayii, makine imalatı, tekstil ve hazır giyim, inşaat ve inşaat malzemeleri üretimi, bankacılık ve finans, turizm, ağaç işleme ve mobilya üretimi, tarım ve gıda sanayii öncelikli konular olmak üzere, çeşitli sektörlerden şirket ve kurumların katılımında fayda görüleceği belirtilmektedir.

Bahse konu ziyaret programına iştirak etmek isteyen şirket ve kurumların 7 Kasım 2016 Pazartesi gününe kadar http://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/280/7691 internet adresinde yer alan formu eksiksiz doldurarak kayıt yaptırmaları ve 1.500 dolar tutarında katılım bedelini başvuru formunda belirtilen hesaba yatırmaları gerektiği belirtilmektedir.

Seyahat özel uçakla gerçekleştirilecek olup, İstanbul-Minsk-İstanbul uçuşu konaklama, transfer, tercüme hizmetleri ve diğer toplantı giderleri katılım bedeline dahil olduğu belirtilmektedir.

Söz konusu fuarın ziyaret programı ekte yer almakta olup, Türkiye -Belarus İş Forumu'nun ayrıntılı programına kayıt yaptıran şirket ve kurum temsilcilerine DEİK tarafından ayrıca bilgi iletileceği belirtilmektedir.

Belarus tarafının uyguladığı özel güvenlik önlemleri çerçevesinde katılımcıların kimlik bilgileri ve vesikalık resimleri tek bir dosya halinde karşı tarafa gönderilecektir. Bu nedenle, yukarıda belirtilen tarihten sonra yapılacak müracaatlar kabul edilse dahi, söz konusu foruma katılımın garanti edilemeyeceği ifade edilmektedir.(5572)

EK9: Taslak Programı

EK10: Belarus Ekonomisi Bilgi Notu

3. MÜSİAD Alım Heyeti

T.C. Ekonomi Bakanlığının yazısına atfen Türkiye İhracatçılar Meclisinden alınan yazıda, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği(MÜSİAD) tarafından 09-12 Kasım 2016 tarihleri arasında İstanbul'da 20. IBF Kongresi, 16. MÜSİAD Expo fuarı ve 3.High Tech Port By MÜSİAD etkinlikleri gerçekleştirileceği belirtilmekte olup, anılan etkinlikler kapsamında Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda, Türkiye İhracatçılar Meclisi organizasyonunda bir Alım Heyeti programı düzenleneceği ifade edilmektedir.

Yazının devamında, Afganistan, Arabistan, Azerbaycan, Bahreyn, Benin, Burkina Faso, Cezayir, Cibuti, Etiyopya, Fas, Fildişi, Filistin, Fransa, Gana, Güney Afrika, Irak, İran, Kazakistan, Kongo, Kuveyt, Lübnan, Malezya, Mısır, Nijerya, Özbekistan, Pakistan, Rusya, Sierra Leone, Sri Lanka, Sudan, Togo, Tunus, Türkmenistan, Uganda, Umman, Ürdün ve Zambiya'dan katılım gösterecek olan firma yetkilileri ve kurum/kuruluş temsilcileri ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirileceği belirtilmektedir.

Bu çerçevede, anılan ikili görüşmeler 9 Kasım 2016 tarihinde CNR EXPO Fuar alanında saat 13.30-17.30 arasında 3 numaralı holde gerçekleşecek olup, söz konusu ikili görüşmelere katılmak isteyen firmaların www.musiadexpo.com internet adresi üzerinden başvurarak kayıt yaptırmaları gerektiği belirtilmektedir.(5574)

EK11: B2B Listesi

4.Deniz Taşımacılığı

Ekonomi Bakanlığı'nın yazısına atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, Tunus Devleti gemicilik şirketi "Compagnie Tunusienne de Navigation” yetkilileriyle gerçekleştirilen görüşmelerde Tunus'un önde gelen sanayi kenti Sfax limanı ile ülkemiz arasında ilk defa düzenlenecek seferlere ilişkin detaylar ekte belirtilmektedir.(5573)

EK12: Ekonomi Bakanlığından iletilen yazı(2 Sayfa)

5.ABD/Telafi Edici Vergi

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü'nden alınan yazıda, Amerika Birleşik Devletleri(ABD) tarafından ülkemiz meşeli "İnşaat Demiri” ithalatında 15 Eylül 2014 tarihinden bu yana telafi edici vergi(countervailing duty) uygulandığı belirtilmektedir.

Yazının devamında, 4 Kasım 2016 tarihli ABD Resmi Gazetesi'nde yer alan bildirimde tarafların mevcut telafi edici vergi önlemi kapsamında 1 Ocak 2015-31 Aralık 2015 dönemi için idari gözden geçirme soruşturması açılması yönünde ABD Ticaret Bakanlığı'na Kasım ayının sonuna kadar başvuruda bulunabilecekleri belirtilmekte olup, söz konusu bildirime https://www.federalregister.gov/documents/2016/11/04/2016-26749/antidumping-or-countervailing-duty-order-finding-or-suspended-investigation-opportunity-to-request linkinden ulaşılabileceği belirtilmektedir.(5577)


Ekler:
2016-229.doc

B2B Listesi.xlsx

Belarus Ekonomisi Bilgi Notu.pdf

Ekonomi Bakanligi'ndan iletilen yazi.pdf

Taslak Programi.pdf

Taslaklar Için Gorus Bildirme Formu.pdf

TGK DISTILE Alkollu...Teblig Taslagi Eki.pdf

TGK Distile Alkollu...Uyum Tablosu.pdf

TGK Distile Alkolu...Teblig Taslagi.pdf

TGK Eser Elementler...Teblig Taslagi Uyum Tablosu.pdf

TGK Eser Elementler...Teblig Taslagi.pdf

TGK Uzum Pekmezi Teblig Taslagi 2016.pdf

TGK Uzum Pekmezi Teblig Taslagi Tercumesi EN.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.