2022/025 Sirküler (11.02.2022)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE
SİRKÜLER NO: 2022-025

İlgi: 30.11.2021 tarih ve 2021/215 sayılı Sirkülerimiz

Sayın Üyemiz,

T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen "2011/1 sayılı Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği Hakkında Tebliğ” kapsamında Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri sektöründe faaliyet gösteren üyelerimize yönelik, 21-25 Mart 2022 tarihleri arasında Londra/İngiltere'ye yönelik Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri Sektörel Ticaret Heyeti gerçekleştirilmesinin planlandığı bildirilmişti.

Bu defa, söz konusu heyet programımız 23-27 Mayıs 2022 tarihilerine ertelenmiş olup, Sektörel Ticaret Heyetine ilişkin taslak programımız ekte yer almaktadır.

Planlanan heyet ile; (1) Olası ticari işbirliği imkânlarının araştırılması ve ticari potansiyelin yerinde tespit edilmesi ve (2) Sektörel kurum ve alıcı firmalarla ikili görüşmeler yaparak yeni iş bağlantıları kurulması hedeflenmektedir.

Bölgemiz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri ihracatına katkı sunulması, ihracatçılarımızın yeni pazarlara açılabilmesinin kolaylaştırılması ve üye firmalarımızın maliyetlerinin azaltılması adına, Bakanlıkça hedef ülke olarak belirlenen İngiltere %60 devlet desteği kapsamındadır. Buna ek olarak, heyetimiz kapsamında Birliğimiz tarafından Yönetim Kurulu kararına istinaden üye firmalarımızı kapsamak üzere %30 ilave destek verilecektir. Ayrıca, heyetlerimize ilişkin tüm maliyetlerin ön-finansmanı da Birliğimiz tarafından sağlanacaktır.

Bu çerçevede, söz konusu heyet programında 1. kişi için katılım payı 700,00 GBP, 2. kişi için 335,00 GBP olarak belirlenmiştir. Katılım payına; gidiş-dönüş uçak bileti, 4 gece konaklama (oda+kahvaltı), transferler, bölgedeki önemli ithalatçılarla ikili iş görüşmeleri organizasyon giderleri, yurt dışı çıkış harç pulu, seyahat sigortası, tanıtım malzemeleri, tercüman hizmeti dâhil; oteldeki ekstra oda harcamaları ile vize ücreti hariçtir.

Bu çerçevede, İngiltere'ye yönelik Sektörel Ticaret Heyetine katılmak isteyen firmaların en geç 21 Şubat 2022 Pazartesi günü mesai bitimine kadar başvurularını ekte sunulan form ile öncelikle e-posta (arge@baib.gov.tr), ardından evrak asılları ile Genel Sekreterliğimize iletmelerini ve katılım bedelini aşağıda yer alan Birliğimiz banka hesabına yatırmalarını rica ederim.

e-imzalıdır

Güliz AKEL ÇETİNKAYA

Genel Sekreter V.

Ekler:

1. Önemli Notlar

2. Sektörel Ticaret Heyeti Taslak Programı

3. Sektörel Ticaret Heyeti Katılımcı Firma Talep Yazısı (EK C1)

4. Firma Katılımcı Dilekçesi

TİCARET HEYETİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR

· "2011/1 sayılı Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği Hakkında Tebliğ” kapsamında, 13/1/2011 tarihli ve 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun 124 üncü maddesinde belirtilen kollektif, komandit, anonim, limited ve kooperatif şirketleri destek kapsamındadır.

· 2011/1 sayılı Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği Hakkında Tebliğde belirtilen koşullar çerçevesinde, sektörel ticaret heyetimiz dâhilinde bir şirketten en fazla 2 kişi devlet desteği kapsamındadır.

· GBP Hesap Bilgileri:

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği

Vakıflar Bankası-Antalya Şubesi-Hesap No: 00158048017420129

IBAN : TR68 0001 5001 5804 8017 4201 29

· Banka dekontlarında katılımcı firmanın ismi, hesap numarası, IBAN numarası, "BAİB İngiltere Mobilya, Kağıt ve Orman Sektörel Ticaret Heyeti Katılım Bedeli” ibaresi yer alması gerekmektedir.

· 1 Ocak 2021 sonrası gerçekleşecek faaliyetlerin başvurularının DYS Sistemi üzerinden iletilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda heyetlerde katılımcı olacak firmaların DYS'de tanımlı olmaları gerekmektedir.

Birliğimizce düzenlenecek söz konusu heyete katılım sınırlı sayıda olup, çok sayıda talep olması durumunda heyet bedelinin yatırılması ve heyete ilişkin gerekli belgelerin eksiksiz olarak teslim edilme tarihi esas alınacaktır.



Ekler:
Katılımcı Şirket Talep Yazısı.docx

Sektörel Ticaret Heyeti Katılımcı Firma Talep Yazısı.doc

İngiltere Sektörel Ticaret Heyeti Taslak Program.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.