2022/078 Sirküler (12.05.2022)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE
SİRKÜLER 2022-078

Sayın Üyemiz;

1. Fuar Duyurusu (Peru'da Önümüzdeki Dönemde Düzenlenecek Fuarlar)

2. Fuar Duyurusu (Madagaskar)

3. INNOFOOD (Rusya Federasyonu)

4. Bulgur ve Bisküvi Standart Tasarıları

5. Eritme Peynir Standart Tasarısı

6. Peru-Bitki Sağlık Sertifikası

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

e-imzalıdır
Güliz AKEL ÇETİNKAYA
Genel Sekreter V.

1. Fuar Duyurusu (Peru'da Önümüzdeki Dönemde Düzenlenecek Fuarlar)

Dışişleri Bakanlığından alınan bir yazıya atıfla T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Fuar İzinleri ve Destekleri Daire Başkanlığı'ndan alınan yazıda, Lima'daki Villa Ciudad Ferial adlı fuar alanında;

- 24-27 Ağustos 2022 tarihlerinde, 9. Expo Plast Peru Uluslararası Plastik Endüstrisi Fuarı, 2. Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi Konferansı ile Uluslararası Ambalaj Fuarı'nın,

- 8-11 Eylül 2022 tarihlerinde yiyecek-içecek sektörüne yönelik 7. GASTROMAQ Uluslararası Fuarı ile moda ve tekstil sektörüne ilişkin TEXTILINCA Fuarı ve grafik tasarım alanına yönelik 21. GRAFINCA Fuarı'nın,

- 22-25 Eylül 2022 tarihlerinde ise güzellik, sağlık, dekorasyon gibi çeşitli sektörlerden orta ve küçük işletmelere yönelik İş ve Ev Fuarı'nın tertipleneceği kaydedilmektedir.

Ağustos 2022-Eylül 2022 döneminde düzenlenmesi öngörülen fuar ve etkinlikleri içeren liste ilişikte sunulmakta olup, etkinliklere ilişkin detaylı bilgilere "https://feriasenperu.com/calendario-ferial.php” adresinden erişilebilmektedir.

Bilindiği üzere "Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesine İlişkin 2017/4 Sayılı Karar” kapsamındaki desteklerden yararlanılabilmesi için, katılım sağlanacak fuarların Bakanlığımız internet sitesinde yer alan "Desteklenecek Yurt Dışı Fuarlar Listeleri”nde yer alması gerektiği belirtilmektedir.

2. Fuar Duyurusu (Madagaskar)

T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğünden alınan bir yazıda, Madagaskar Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Ekonomik Genişleme Direktörlüğü Özel Sektör Tanıtım Destek Hizmeti (Direction de l'Expansion Economique-Service d'Appui à la Promotion du Secteur Privé (SAPSP) biriminden alınan ve ekte örneği sunulan notada Madagaskar'da 2022 yılında düzenlenecek fuar ve organizasyonlar belirtilmektedir.

Diğer taraftan, "Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesine İlişkin 2017/4 Sayılı Karar” kapsamındaki desteklerden yararlanılabilmesi için, katılım sağlanacak fuarların Bakanlığımız internet sitesinde yer alan "Desteklenecek Yurt Dışı Fuarlar Listeleri”nde yer alması gerektiği konusunda ilgili firmalarımızın bilgilendirilmeleri büyük önem taşımaktadır.

3. INNOFOOD (Rusya Federasyonu)

Rusya Federasyonu (RF) Türkiye Ticaret Mümessilliğinden T.C. Ticaret Bakanlığın İhracat Genel Müdürlüğüne intikal eden bir yazıda; 19-20 Eylül 2022 tarihlerinde RF Sanayi ve Ticaret Bakanlığının desteğiyle Krasnodar Bölgesi, Gelendzhik şehrinde gıda endüstrisi ve tarım teknolojisi sektörlerinin önde gelen katılımcılarını bir araya getirecek olan "INNOFOOD Uluslararası Gıda Sanayi ve Tarım Yenilikçi Teknolojiler Forumu" ve söz konusu forumla eş zamanlı bir fuar düzenleneceği belirtilmektedir.

Ek-1: Innofood Forum Broşürü

4. Bulgur ve Bisküvi Standart Tasarıları

Türk Standardları Enstitüsü tarafından hazırlanan "TS 2284 tst/T3 Bulgur ve TS 2383 tst T1 Bisküvi " standart tasarıları ekte gönderilmektedir.

Bahse konu standart tasarılarına dair ilgili varsa önerilerinin 12/04/2022 tarihi mesai bitimine kadar eo@baib.gov.tr iletilmesi gerekmektedir.

Ek-2: Görüş Tablosu

Ek-3: Standart Tasarısı (Bulgur)

Ek-4: Standart Tasarısı (Bisküvi)

5. Eritme Peynir Standart Tasarısı

Türk Standartları Enstitüsü tarafından hazırlanan "TS 2176/Tst T3 Eritme Peynir" standart tasarısı ekte iletilmektedir.

Bahse konu standart tasarılarına dair ilgili varsa önerilerinin 12/04/2022 tarihi mesai bitimine kadar eo@baib.gov.tr iletilmesi gerekmektedir.

Ek-5: Eritme Peynir Standart Tasarısı

Ek-6: Görüş Tablosu

6. Peru-Bitki Sağlık Sertifikası

T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğünden alınan bir yazıda, Peru'nun Ankara Büyükelçiliğinden alınan bir Nota'ya atıfla, Peru Ulusal Tarım Sağlığı Merkezi (SENASA)'nce bitki sağlığı sertifikalarında yeni bir düzenlemeye gidildiği belirtilerek, bahsi geçen sertifikaların beyaz kağıda, siyah beyaz basılı ve aşağıdaki güvenlik unsurlarına sahip olarak geliştirildiği bildirilmektedir.

- Sol üst köşede Peru Tarımsal Gelişme ve Sulama Bakanlığı'nın logosu,

- Sağ üst köşede SENASA'nın logosu,

- Online tasdik için QR Kod.

İlaveten sertifikaların (https://servicios.senasa.gob.pe/verify/) adresinden de kontrol edilebileceği, muhtemel sorular için ise aşağıdaki yetkili ile irtibata geçilebileceği kaydedilmektedir.

Eco. Waldir Arbildo Ramirez SENASA

- Koordinasyon Birim Şefi

+51 983-281331

warbildo@senasa.gob.pe


Ekler:
eK-1.pdf

ek-2.xlsx

ek-3.docx

ek-4.docx

Ek-5.docx

Ek-6.xlsx

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.