2022/197 Sirküler (17.11.2022)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE
SİRKÜLER 2022-197

Sayın Üyemiz;

Ege İhracatçı Birliklerinden alınan yazıda, Ege Maden İhracatçıları Birliği tarafından yürütülen "Doğal Taş Madenciliği Sektöründe İş Kazalarını ve Yaralanmaları Önlemek İçin İş Sağlığı ve Güvenliği Odaklı Faaliyetlerin Geliştirilmesi” isimli Avrupa Birliği projesi kapsamında doğal taş firmalarının işveren, İSG uzmanları ve çalışanlarına İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi verileceği bildirilmektedir.

Verilecek olan eğitim ve workshop ile doğal taş madenciliği sektöründe iş sağlığı ve güvenliğinin Avrupa Birliği ülkeleri düzeyine yükseltilmesi konusunda farkındalığın artırılması, doğal taş madenciliği sektöründe koruyucu sağlık ve güvenlik kültürünün geliştirilmesi sağlanarak Türkiye'de doğal taş madenciliği sektöründe iş kazalarının ve yaralanmaların azalması, sektörün itibarının artırılması ve madencilik sektöründe yeni yaklaşımların geliştirilmesinin öngörüldüğü ayrıca eğitimlere katılan her katılımcının, VR Gözlük kullanarak maden ocağını sanal ortamda görme ve ocaktaki olası risk faktörlerini uzaktan tanımlayarak eğitim alma deneyimi kazanmış olacağı belirtilmektedir. Katılımcılara iş kazalarının önlenmesine yönelik en önemli tedbir olan denetim ve önceden tedbir almayı tüm çalışanlar için basitleştiren bir İSG aplikasyonu olan "Periyodik Değerlendirme Amaçlı Açık Ocak Şevleri Denetleme Formu” mobil uygulama tanıtımı da yapılacağı ifade edilmektedir.

Bu çerçevede, 29- 30 Kasım 2022 tarihlerinde Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) 4. Kat Toplantı Salonu'nda yedincisi gerçekleştirilecek olan eğitim ve çalıştayın programı ekte yer almaktadır. Katılımcı sayısı kontenjanla sınırlı olup, eğitime katılmak isteyen firmalar tarafından http://eib.li/15144 bağlantısında yer alan başvuru formunun doldurulması gerektiği bildirilmektedir.

İletişim:

Gamze Gül MUNGAN- Proje Asistanı

Tel: 0232 488 60 00 / Dahili: 1214

e-posta: maden@eib.org.tr

e-imzalıdır
Güliz AKEL ÇETİNKAYA
Genel Sekreter V.

EK: Duyuru Metni



Ekler:
EK- Program.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.