2022/035 Sirküler (08.03.2022)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE
SİRKÜLER 2022-035

Sayın Üyemiz;

1. Durban Limanı Yatırım Fırsatları Hakkında Toplantı Raporu

2. Fas/İhale Duyurusu

3. Ürdün 2022 Yılı Fuarları

4. İşbirliği Talebi - Bangladeş

5. Fındık Unu, Fındık Krokanı, Dut Pekmezi, Kokolin ve Ananas Suyu Standart Tasarıları

6. Ticaret Müşavirliklerimizle Elektronik Sohbetler - Azerbaycan

7. Avustralya'nın Khapra Böceği İle İlgili Aldığı Mücadele Tedbirleri Hk

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

e-imzalıdır
Dr. Nedret TOSUN
Genel Sekreter V.


1. Durban Limanı Yatırım Fırsatları Hakkında Toplantı Raporu

Türkiye İhracatçılar Meclisinden (TİM) alınan bir yazıda, Ticaret Bakanlığından alınan yazıya atıfla, T.C. Pretorya Büyükelçisi Sayın Ayşegül Kandaş, Ticaret Müşavirleri İlker Eralp ve Bengü Okur Erdoğan, Durban Limanı Direktörü Nompumelelo Dweba-Kwetana ve ekibinin katılımları ile 16 Şubat 2022 tarihinde Durban Limanı'nın iyileştirilmesi çalışmaları kapsamında ortaya çıkan yatırım fırsatlarının değerlendirilmesi amacıyla çevrimiçi bir toplantı gerçekleştirildiği belirtilmektedir. Toplantıya ilişkin hazırlanan bilgi notu ekte yer almaktadır.

Ek-1: Durban Limanı Yatırım Fırsatları Hakkında Toplantı Raporu (3 Sayfa)

2. Fas/İhale Duyurusu

Türkiye İhracatçılar Meclisinden (TİM) alınan bir yazıda, Ticaret Bakanlığından alınan yazıya atıfla, Fas'ta madencilik faaliyetlerinden sorumlu kamu kurumu olan "Ulusal Hidrokarbonlar ve Madenler Ofisi” (L'Office National des Hydrocarbures et des Mines - ONHYM) tarafından, Ouarzazate bölgesinde bulunan Tafrent Altın Yatağının özel bir yatırımcıya devredilmesi için bir ön seçim ihalesi açıldığı bildirilmektedir.

Yazıda devamla, 21 Şubat 2022 tarihinden itibaren söz konusu ihale ile ilgilenen yatırımcıların Ofis'e bir talep ileterek ihale teknik raporu ve özel gereksinimler defterini temin edebileceği, 7-13 Mart 2022 tarihleri arasında maden yatağına bir ziyaret yapılacağı, ihaleye teklif vermek isteyen adayların 08 Nisan 2022 günü saat 16:00'ya kadar tekliflerini sunabileceği belirtilmektedir.

İhaleden sorumlu birim olan "Ulusal Hidrokarbonlar ve Madenler Ofisi”nin iletişim bilgileri aşağıda yer almakta olup, ihale duyurusu metni ekte gönderilmektedir.

Adres: 5, Avenue Moulay Hassan - BP.99, Rabat

Telefon: +212 (0) 5 37 23 98 98

Faks: +212 (0) 5 37 70 94 11

E-posta: naja@onhym.com

Ek-2: İhale Duyurusu (Fransızca)

3. Ürdün 2022 Yılı Fuarları

Türkiye İhracatçılar Meclisinden (TİM) alınan bir yazıda, Ticaret Bakanlığından alınan yazıya atıfla, Ürdün Yatırım Bakanlığı'nın 2022 yılı içerisinde çeşitli alanlarda fuarlar düzenleyeceği bildirilmekte olup, söz konusu fuarlara ilişkin liste ekteki Nota'da sunulmaktadır.

Ek-3: Fuar Daveti

4. İşbirliği Talebi - Bangladeş

Türkiye İhracatçılar Meclisinden (TİM) alınan bir yazıda, Ticaret Bakanlığından alınan yazıya atıfla, Bangladeş'te farklı sektörlerde faaliyet gösteren Unitex Group firmasının, enerji (petrol/gaz), gıda ve otomotiv gibi alanlar başta olmak üzere Türk firmalarla iş ortaklıkları kurma talebini Dakka Müşavirliğine ilettiği bildirilmektedir. Firma profili ile birlikte temas kişisinin iletişim bilgileri ekte yer almaktadır.

Ek-4: Unitex Group - Corporate Profile

Ek-5: Temas Kişisi (Saqib Ahmed Siddiqui - Unitex Group)

5. Fındık Unu, Fındık Krokanı, Dut Pekmezi, Kokolin ve Ananas Suyu Standart Tasarıları

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğünden alınan yazıda, Türk Standardları Enstitüsü tarafından hazırlanan "tst 10937 Fındık Unu, tst 10939 Fındık Krokanı, tst 12001 Dut pekmezi, tst 12300 Kokolin, ve tst 12895/tst T1 Ananas suyu" standart tasarıları iletilmiş olup, söz konusu tasarılara ilişkin görüş talep edilmektedir.

Bu kapsamda, bahse konu standart tasarılarına dair ilgili ihracatçılarımızın görüş ve önerilerinin 14 Mart 2022 Pazartesi günü saat 17:00‘ye kadar Birliğimize (bir örneği eo@baib.gov.tr adresine olmak üzere) iletilmesi gerekmektedir.

Ek-6: Görüş Tablosu

Ek-7: Standart Tasarısı (Fındık Unu)

Ek-8: Standart Tasarısı (Fındık Krokanı)

Ek-9: Standart Tasarısı (Dut Pekmezi)

Ek-10: Standart Tasarısı (Kokolin)

Ek-11: Standart Tasarısı (Ananas Suyu)

6. Ticaret Müşavirliklerimizle Elektronik Sohbetler - Azerbaycan

Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğünden alınan yazıda, Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenmekte olan "Ticaret Müşavirliklerimizle Elektronik Sohbetler - Azerbaycan” e-sohbet etkinliğinin10 Mart 2021 Perşembe günü saat 14:00'degerçekleştirileceği bildirilmektedir.

Ek-12: Azerbaycan Sohbet Toplantısı

7. Avustralya'nın Khapra Böceği İle İlgili Aldığı Mücadele Tedbirleri Hk

İlgi: 2021/225 sayılı ve 13.12.2021 tarihli sirkülerimiz

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğünden alınan yazıda, ilgide kayıtlı sirkülerin konusu Avustralya'nın "khapra beetle” böceği ile mücadele tedbirleri kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığından alınan yazı ve ekleri ilişikte gönderilmektedir.

Ek-13: Yazı Sureti ve Ekleri


Ekler:
Ek-1.pdf

Ek-10.pdf

Ek-11.pdf

Ek-12.pdf

Ek-13.pdf

Ek-2.pdf

Ek-3.pdf

Ek-4.pdf

Ek-5.pdf

Ek-6.xlsx

Ek-7.pdf

Ek-8.pdf

Ek-9.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.