2022/095 Sirküler (31.05.2022)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2022-095

Sayın Üyemiz;

1. Ticaret Müşavirlerimizle Sektörel Elektronik Sohbetler - Özbekistan

2. Polonya-Demir çelik ürünleri ithalatı

3. Polonya- dondurulmuş sebze ve meyve ürünleri ithalatı

4. Türkiye-Filistin Ekonomik İşbirliği Konseyi 2. Dönem Toplantısı

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

e-imzalıdır
Dr. Nedret TOSUN
Genel Sekreter V.

1. Ticaret Müşavirlerimizle Sektörel Elektronik Sohbetler - Özbekistan

T.C. Ticaret Bakanlığından alınan bir yazıya atıfla Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, Bakanlığa bağlı olarak dünyanın dört bir yanında ihracatımızın geliştirilmesi için çalışmakta olan Ticaret Müşavir ve Ataşelerimizle Türk iş dünyasını bir araya getirmek üzere Bakanlık tarafından "Ticaret Müşavirlerimizle Elektronik Sohbetler” toplantılarının düzenlenmekte olduğundan bahisle; 02 Haziran 2022 Perşembe günü saat 14.00'da Özbekistan'da görev yapmakta olan Ticaret Müşavirimiz ile "İnşaat Malzemeleri, Enerji ve Elektrik Ekipmanları " sektörüne yönelik e-sohbet toplantısının gerçekleştirileceği belirtilmektedir.

Ek-1: Özbekistan Sektörel Elektronik Sohbet Toplantısı

2. Polonya-Demir çelik ürünleri ithalatı

Varşova Ticaret Müşavirliği'nden alınan e-posta'da, Polonya'da mukim bir firmadan Müşavirliğimize ekte yer alan ürün, miktar ve teknik özellikleri belirtilen demir çelik ürünleri ile ilgili ithalat talebinin (Ayda 1000/1500 ton sipariş edileceği) iletildiği belirtilmekte olup, söz konusu talebin aslı ve gayrı resmi Türkçe tercümesi olacak şekilde ekte iletilmektedir.

Ek-2: Talep İng-TR

3. Polonya- dondurulmuş sebze ve meyve ürünleri ithalatı

Varşova Ticaret Müşavirliği'nden alınan e-posta'da, Polonya'da mukim bir firmadan Müşavirliğimize dondurulmuş sebze ve meyve ürünleri ile ilgili ithalat talebi iletildiği belirtilmekte olup, söz konusu talebin aslı ve gayrı resmi Türkçe tercümesi olacak şekilde ekte iletilmektedir.

Ek-3: Talep İng-TR

4. Türkiye-Filistin Ekonomik İşbirliği Konseyi 2. Dönem Toplantısı

T.C. Ticaret Bakanlığından alınan bir yazıya atıfla Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM)'nden alınan yazıda, Türkiye-Filistin Ekonomik İşbirliği Konseyi (EİK) II. Dönem Toplantısı'nın Ticaret Bakanı Mehmet MUŞ ve Filistin Milli Ekonomi Bakanı Sayın Khaled OSAILY'nin eşbaşkanlıklarında 29-30 Haziran 2022 tarihlerinde Ramallah-Filistin'de gerçekleştirilmesi planlandığı, söz konusu toplantıya yönelik çalışmalarda değerlendirilmek üzere firmalarımızın Filistin pazarına girişte karşılaştıkları sorunlar, talep ve değerlendirmelere ilişkin bilgilere ihtiyaç duyulduğu belirtilmektedir.

Bu itibarla, Ticaret Bakanlığına sunulmak üzere Filistin pazarına ilişkin olarak yukarıdaki hususların 1 Haziran 2022 tarihine kadar eo@baib.gov.tr adresine iletilmesi gerekmektedir.



Ekler:
EK-1.pdf

eK-2.docx

EK-3.docx

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.